Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Kakaolu Armutlu Crumble Kek

Dr. Oetker Crumble Cake ile hazırlanan pratik bir tarif.

yaklaşık 10 dilim

pratik 40 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Kakaolu Armutlu Crumble Kek

Üzeri için:

3 adet armut (orta boy)
3 yemek kaşığı iri kırılmış badem

Hamur ve üst süsleme için:

1 paket Dr. Oetker Crumble Cake - Kırıntı Kek Karışımı
1 tatlı kaşığı Dr. Oetker Kakao
50 g tereyağı (oda sıcaklığında)
2 - 3 yemek kaşığı Dr. Oetker Kakao
2 yumurta (orta boy)
7 - 8 yemek kaşığı süt
50 g tereyağı (oda sıcaklığında)

Kalıp:

Kare kalıp (24x24 cm)

preparation

Hazırlanışı

1

Ön hazırlık

Armutların kabuklarını soyun ve küp şeklinde doğrayın. Kalıbı margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 180 °C

Turbo pişirme: 180 °C

2

Üst süslemenin hazırlanışı

Üst süsleme karışımı poşetini bir çırpma kabına alın. Üzerine 1 tatlı kaşığı kakao ve oda sıcaklığındaki 50 gram tereyağını ilave edin. Mikserin çırpıcı uçları ile düşük devirde 1-2 dakika çırpın.

3

Hamurun hazırlanışı ve pişirme

Un karışımı poşetini bir çırpma kabına boşaltın. Üzerine 2-3 yemek kaşığı kakao, yumurta, süt ve tereyağını ilave edin. Mikserin çırpıcı uçları ile önce düşük, sonra yüksek devirde toplam 2 dakika çırpın. Hamuru bir kaşık yardımı ile kalıbın tabanına yayın. Hazırladığınız armutları hamurun üzerine sıralayın ve bademleri serpin.Üzerine üst süsleme hamurunu serpin ve pişirin.

Pişirme süresi: yaklaşık 40 - 50 Dakika

Fırından çıkarıp ılık veya soğuduktan sonra dilimleyerek servis yapın.