Flag

Kakaolu Dikey Pasta

10 - 12 dilim
Orta
35 dk.
Farklı bir pasta hazırlama şekli.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image
Ekipmanlar
Kalıp
Kelepçeli kalıp (Ø 26 cm)

Malzemeler

Hamur için
2 su bardağıun
1 poşetDr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
2 poşetDr. Oetker Gourmet Kakao (50 g)
5yumurta
1 su bardağıtoz şeker
1 poşetDr. Oetker Şekerli Vanilin
Taban için
3 yemek kaşığısüt
1 yemek kaşığıeritilmiş tereyağı
1 - 2 yemek kaşığıDr. Oetker Bitter Çikolata Parçaları
Dolgu
2 poşetDr. Oetker Krem Şanti
1,5 su bardağıbuzdolabında soğutulmuş süt
Kaplamak için
1 paketDr. Oetker Vanilinli Pasta Kreması
1,5 su bardağıbuzdolabında soğutulmuş süt
50 gmargarin
Süslemek için
8 adetvişne
2 poşetDr. Oetker Pasta Süsü - Konfeti

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Gourmet Kakao (50 g)
Picture - Dr. Oetker Şekerli Vanilin
Picture - Dr. Oetker Bitter Çikolata Parçaları
Picture - Dr. Oetker Krem Şanti
Picture - Dr. Oetker Vanilinli Pasta Kreması
Picture - Dr. Oetker Pasta Süsü - Konfeti
1

Ön hazırlık

Fırın tepsisine 30x38 cm boyutlarında pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 180 °C

Turbo pişirme: 180 °C

2

Hamurun hazırlanışı

Un, hamur kabartma tozu ve kakaoyu bir kaba alın iyice karıştırın. Yumurta ve toz şekeri ayrı bir çırpma kabına alıp mikser ile 3 dakika çırpın. Şekerli vanilini ekleyin ve kısa bir süre daha çırpın. Hazırladığınız un karışımını ekleyin ve mikserin yüksek devrinde kısa bir süre daha çırpın. Hamurun yarısını fırın tepsisindeki pişirme kağıdının üzerine yayın ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 10 - 15 dakika


Fırından çıkarın, pişirme kağıdı ile birlikte tepsiden alın ve soğumaya bırakın. Tepsiye yeni bir pişirme kağıdı serin, kalan hamuru yayın ve aynı şekilde pişirin.  

3

Tabanın hazırlanışı

Soğuyan keklerin her ikisinin de kenar kısımlarını 25x29 cm boyutlarında olacak şekilde kesin. Kenarlardan çıkan kek parçalarını mutfak robotunda öğütün ve bir kaba alın. Üzerine süt ve eritilmiş tereyağını ekleyip karıştırın. Çikolata parçalarını ilave edip bir iki kez daha karıştırın ve eliniz ile bastırarak yağlanmış kalıbın tabanına yayın.  
                                  

4

Şekillendirme ve dolgu

2 poşet krem şantiyi 1,5 su bardağı soğuk süt ile 3-4 dakika çırpın. 3 yemek kaşığını ayırıp kalanı kestiğiniz keklerden birinin üzerine yayın. İkinci keki üzerine kapatın ve hafifçe bastırarak kenarlardaki kalan boşlukları doldurun. Hazırladığınız kremalı kekten 6x25 cm boyutunda 44 adet dikdörtgen kesin. Kestiğiniz parçaları hazırladığınız kalıbın kenar kısmından başlayarak dik şekilde sıralayın. İlk sıra tamamlandığında iç kısmına ayırdığınız krem şantiden sürün ve ikinci sırayı yerleştirin. Bu şekilde devam ederek kalıbın içini doldurun. Buzdolabına alın ve 25-30 dakika bekletin. 

5

Kaplama ve süsleme

Pasta kremasını tarifine göre hazırlayın. Kremanın 4-5 yemek kaşığı kadarını üst süsleme için ayırın. Hazırladığınız pastayı buzdolabından alın, dikkatlice kalıptan çıkarıp servis tabağına alın. Pasta kreması ile kaplayın. Ayırdığınız pasta kremasını yıldız uçlu krema sıkma torbasına doldurun ve üzerini süsleyin. Buzdolabına alın ve 1 saat bekletin. Vişneleri sıralayın, pasta süsü serpin ve dilimleyerek servis yapın.