Kalıba pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için çalıştırın.
Alt-üst pişirme: 170 °C
Turbo pişirme: 160 °C
150 g un ve 1 poşet hamur kabartma tozunu karıştırıp eleyin.
4 adet yumurta ve 120 g toz şekeri çırpma kabına alıp mikser ile 5 dakika çırpın. Süre sonunda 1 poşet şekerli vanilin ekleyip kısa süre daha çırpın. Hazırladığınız un karışımını ekleyip düşük devirde 1 dakika çırpın. Hamuru kalıba alın ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 30 - 35 dakika
Süre sonunda pandispanyayı fırından çıkarın. 5 dakika sonra kalıptan çıkarın ve soğumaya bırakın.
Kalıbı temizleyin ve kalan malzemeler ile aynı şekilde bir pandispanya daha hazırlayıp pişirin.
Sütü tencereye alın. Üzerine pastacı kreması ve kakaoyu ekleyip orta ısıdaki ocakta karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın, margarini ilave edin ve 1 dakika daha pişirmeye devam edin. Ocaktan alın ve oda sıcaklığına gelinceye kadar bekletin.
Soğuyan pandispanyaları enlemesine ikiye keserek 4 kat pandispanya elde edin. Krem şantiyi soğuk süt ile çırpın. Oda sıcaklığına gelen pastacı kremasını krem şantiye ilave edin ve mikser ile 2 dakika çırpın. İlk pandispanyayı servis tabağına alın. Süt ile ıslatın, kremanın 1/3'ünü yayın ve fındık kırığı serpin. Aynı işlemi tekrarlayarak ve en üste pandispanya gelecek şekilde devam edip tamamlayın. Kaplama için kullanacağınız krem şantiyi süt ile çırpın. Pastayı kaplayın ve süsleyin. Buzdolabına alın ve 2-3 saat bekletin. Süre sonunda pastayı pasta süsleri ile süsleyin ve dilimleyerek servis yapın.
İlgili Tarifler
Kek, Pasta
Kek, Pasta
Kek, Pasta