Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Kale Pasta

Eğlenceli bir parti pastası.

yaklaşık 18 - 20 dilim

biraz zaman alır 100 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Kale Pasta

Hamur:

2 paket Dr. Oetker Pandispanya Un
3 yumurta (orta boy)
1 çay bardağı su
4 yumurta (orta boy)
1 çay bardağı su
3 yemek kaşığı sıvı yağ
25 g Dr. Oetker Kakao

Muffin:

1 su bardağı un
1 çay kaşığı Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
75 g yumuşak margarin
1 çay bardağı toz şeker
1 yumurta (orta boy)
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin

Dolgu:

2 poşet Dr. Oetker Orman Meyveli Krem Şanti
2 su bardağı buzdolabında soğutulmuş süt
2 su bardağı küp şeklinde doğranmış çilek

Süslemek için:

2 paket Dr. Oetker Vanilinli Pasta Kreması
100 g yumuşak margarin
3 su bardağı buzdolabında soğutulmuş süt
2 tüp Dr. Oetker Jel Renklendirici - Mavi
3 - 4 adet rulo gofret
5 adet dondurma külahı
Dr. Oetker Süsleme Glazürü

Kalıp:

Kelepçeli kalıp (Ø 20 cm)
6'lı muffin kalıbı
Kağıt muffin kalıbı
Dr. Oetker Varino Serisi Ayarlanabilir Kare Pişirme Çerçevesi 24-46 cm

preparation

Hazırlanışı

1

Ön hazırlık

Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Kalıbı 24x24 cm boyutlarına ayarlayın, kenarlarını margarin ile yağlayın ve pişirme kağıdının üzerine koyun. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 170 °C

Turbo pişirme: 170 °C

2

1. Hamurun hazırlanışı

1 paket pandispanya unu çırpma kabına alın, 3 yumurta ve 1 çay bardağı su ilave edin. Mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde toplam 5 dakika çırpın. Hazırladığınız hamuru kare kalıba dökün ve pişirin.

Pişirme süresi: yaklaşık 35 - 40 Dakika

Fırından alın, spatula yardımı ile kalıptan çıkarın ve soğumaya bırakın.

3

2. Hamurun hazırlanışı

Kelepçeli kalıbı margarin ile yağlayın. Pişirme kağıdından 10x64 cm boyutlarında bir parça kesin ve kalıbın iç kenarına çerçeve şeklinde yapıştırarak kalıbı yükseltin.

İkinci pandispanya unu çırpma kabına boşaltın. Üzerine yumurta, su, sıvı yağ ve kakaoyu ilave edin. Mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde 5 dakika çırpın. Hamuru kelepçeli kalıba alın, üzerini düzeltin ve pişirin.

Pişirme süresi: yaklaşık 40 - 45 Dakika

Fırından alın, kalıptan çıkarın ve soğumaya bırakın.

4

Muffinlerin hazırlanışı

Kağıt muffin kalıplarını muffin kalıbına sıralayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 180°C

Turbo pişirme: 170°C

Un ve hamur kabartma tozunu karıştırıp eleyin. Margarin ve toz şekeri bir çırpma kabına alın. Mikser ile yüksek devirde 1-2 dakika çırpın. Yumurta, şekerli vanilin ve un karışımını ilave edip düşük devirde 1-2 dakika daha çırpın. Hamuru kaşık yardımıyla muffin kalıplarına paylaştırın. Üzerini düzeltin ve pişirin.

Pişirme süresi: yaklaşık 20 - 25 Dakika

Muffinleri fırından çıkarın ve soğumaya bırakın.

5

Dolgunun hazırlanışı

Soğuk sütü çırpma kabına alın. Üzerine orman meyveli krem şantileri boşaltın. Mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde 2-3 dakika çırpın. Hazırladığınız krem şantiden üst süsleme için 6-7 yemek kaşığı ayırın ve buzdolabına koyun. Kalan krem şantiye çilekleri ilave edin ve kaşık ile karıştırın.

Sade pandispanyayı enlemesine ikiye kesin. Alt katını servis tabağına alın, üzerine hazırladığınız çilekli krem şantinin yarısını yayın ve ikinci kat pandipanyayı kapatın.

Kakaolu pandispanyayı enlemesine üçe kesin. Alt katını bir tabağa alın, çilekli krem şantinin yarısını yayın. Üzerine ikinci kat pandispanya, kalan çilekli krem şanti ve en son üçüncü pandispanyayı koyun.

6

Süsleme ve servis

Margarin ve sütü çırpma kabına alın, üzerine pasta kremalarını ilave edin. Mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde toplam 3 dakika çırpın. Mavi jel renklendirici ilave edin ve çırpın. Kare pastayı kaplayın ve üzerine daire şeklindeki pastayı koyun. Onu da pasta kreması ile kaplayın. Kalan pasta kremasını yıldız uçlu krema sıkma torbasına doldurun ve pastayı süsleyin. Muffinleri pastanın köşelerine ve üzerine yerleştirin. Ayırdığınız krem şantiyi karıştırıp yıldız uçlu krema sıkma torbasına doldurun, muffinlerin üzerine sıkıp pastanın üzerine kapı, pencere ve çerçeve süslemeleri yapın.Buzdolabına alın ve 1-2 saat bekletin.

Rulo gofretlerden çitler yapın. Külahların üzerini süsleme glazürü tüpleri ile desenler çizin. Küllahları muffinlerin üzerine ters çevirerek yapıştırın ve servis yapın.