Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Kalpli Bal Kabaklı Pasta

Kalp şeklinde bezeler ile süslenen bal kabaklı kremalı pasta.

yaklaşık 8 - 10 dilim

pratik 60 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Kalpli Bal Kabaklı Pasta

Hamur:

1 su bardağı un
1 tatlı kaşığı Dr. Oetker Buğday Nişastası
1 tatlı kaşığı Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
3 yumurta (orta boy)
1 çay bardağı toz şeker
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin

Beze:

1 yumurta akı
1,5 çay bardağı toz şeker
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin
25 damla Dr. Oetker Jel Renklendirici - Mavi

Dolgu:

300 g ayıklanmış bal kabağı
0,5 çay bardağı su
1 yemek kaşığı toz şeker
1 poşet Dr. Oetker Krem Şanti
1 su bardağı buzdolabında soğutulmuş süt

Süslemek için:

1 poşet Dr. Oetker Pasta Süsü - Konfeti

Kalıp:

Kelepçeli kalıp (Ø 18 cm)

preparation

Hazırlanışı

1

Ön hazırlık

Kalıbın tabanına pişirme kağıdı serin ve kenarını margarin ile yağlayın. Kalıbın kenar boyutunda pişirme kağıdı kesin ve iç kısmına yerleştirin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 170 °C

Turbo pişirme: 160 °C

2

Hamurun hazırlanışı ve pişirme

Un, buğday nişastası ve hamur kabartma tozunu bir kaba alın ve karıştırın. Yumurta ve toz şekeri ayrı bir çırpma kabına alın ve mikserin yüksek devrinde 2-3 dakika çırpın. Şekerli vanilini ekleyip kısa bir süre daha çırpın. Düşük devirde çırpmaya devam ederek hazırladığınız un karışımını azar azar ilave edin. Kısa bir süre daha çırpın. Hamuru kalıba alın ve pişirin.

Pişirme süresi: yaklaşık 35 - 40 Dakika

Keki fırından alın. 5 dakika sonra kalıptan çıkarın ve soğumaya bırakın. Fırını kapatmayın ve ayarını 120°C'ye düşürün. Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin.

3

Bezenin hazırlanışı

Yumurta akını cam veya metal bir kaba alın. Mikserin yüksek devrinde kar haline gelinceye kadar yaklaşık 3-4 dakika çırpın. Toz şeker ve şekerli vanilini ilave edip 5 dakika daha çırpın. Mavi jel renklendirici ilave edin ve kısa bir süre daha çırpın. Karışımı pişirme kağıdından hazırladığınız huniye doldurun ve ucunu makas ile kesin. Fırın tepsisine kalpler şeklinde aralıklı sıkın. Üzerine konfeti pasta süsü serpin ve pişirin.

Pişirme süresi: yaklaşık 30 - 35 Dakika

Fırından çıkarın ve soğumaya bırakın.

4

Dolgunun hazırlanışı

Ayıklanmış kabaklar, su ve toz şekeri bir tencereye alın. Orta ateşte yumuşayıncaya kadar pişirin. Yumuşayan kabakları ayrı bir kaba alın ve çatal ile ezerek püre haline getirin. Daha sonra tel süzgeçte fazla suyu süzülünceye ve soğuyuncaya kadar bekletin.

5

Şekillendirme ve dolgu

Soğuyan keki enlemesine üçe kesin. İlk katı ters çevirerek servis tabağına alın. Krem şantiyi soğuk süt ile 2-3 dakika çırpın. Hazırladığınız krem şantiden pastanın üzeri için 3 yemek kaşığı ayırın. Kalan krem şantiye soğuyan kabağı ekleyin ve düşük devirde kısa bir süre çırpın. Servis tabağındaki kekin üzerine yarısını kaşık ile yayın. İkinci kat keki üzerine kapatın. Kalan kremayı yayın ve üçüncü kat keki kapatın. Elinizle hafifçe üzerine bastırın. Ayırdığınız krem şantiyi pastanın üst kısmını kaplayacak şekilde yayın. Buzdolabına alın ve 1 saat bekletin.

6

Süsleme ve servis

Pastanın üzerine hazırladığınız kalp bezeleri yerleştirin. Pasta süsü serpin ve dilimleyerek servis yapın.