* Kalpli Bal Kabaklı Pasta
1 su bardağı | un |
1 tatlı kaşığı | Dr. Oetker Buğday Nişastası |
1 tatlı kaşığı | Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu |
3 | yumurta (orta boy) |
1 çay bardağı | toz şeker |
1 poşet | Dr. Oetker Şekerli Vanilin |
1 | yumurta akı |
1,5 çay bardağı | toz şeker |
1 poşet | Dr. Oetker Şekerli Vanilin |
25 damla | Dr. Oetker Jel Renklendirici - Mavi |
300 g | ayıklanmış bal kabağı |
0,5 çay bardağı | su |
1 yemek kaşığı | toz şeker |
1 poşet | Dr. Oetker Krem Şanti |
1 su bardağı | buzdolabında soğutulmuş süt |
1 poşet | Dr. Oetker Pasta Süsü - Konfeti |
Kelepçeli kalıp (Ø 18 cm) |
Kalıbın tabanına pişirme kağıdı serin ve kenarını margarin ile yağlayın. Kalıbın kenar boyutunda pişirme kağıdı kesin ve iç kısmına yerleştirin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.
Alt-üst pişirme: 170 °C
Turbo pişirme: 160 °C
Un, buğday nişastası ve hamur kabartma tozunu bir kaba alın ve karıştırın. Yumurta ve toz şekeri ayrı bir çırpma kabına alın ve mikserin yüksek devrinde 2-3 dakika çırpın. Şekerli vanilini ekleyip kısa bir süre daha çırpın. Düşük devirde çırpmaya devam ederek hazırladığınız un karışımını azar azar ilave edin. Kısa bir süre daha çırpın. Hamuru kalıba alın ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 35 - 40 dakika
Keki fırından alın. 5 dakika sonra kalıptan çıkarın ve soğumaya bırakın. Fırını kapatmayın ve ayarını 120°C'ye düşürün. Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin.
Yumurta akını cam veya metal bir kaba alın. Mikserin yüksek devrinde kar haline gelinceye kadar yaklaşık 3-4 dakika çırpın. Toz şeker ve şekerli vanilini ilave edip 5 dakika daha çırpın. Mavi jel renklendirici ilave edin ve kısa bir süre daha çırpın. Karışımı pişirme kağıdından hazırladığınız huniye doldurun ve ucunu makas ile kesin. Fırın tepsisine kalpler şeklinde aralıklı sıkın. Üzerine konfeti pasta süsü serpin ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 30 - 35 dakika
Fırından çıkarın ve soğumaya bırakın.
Ayıklanmış kabaklar, su ve toz şekeri bir tencereye alın. Orta ateşte yumuşayıncaya kadar pişirin. Yumuşayan kabakları ayrı bir kaba alın ve çatal ile ezerek püre haline getirin. Daha sonra tel süzgeçte fazla suyu süzülünceye ve soğuyuncaya kadar bekletin.
Soğuyan keki enlemesine üçe kesin. İlk katı ters çevirerek servis tabağına alın. Krem şantiyi soğuk süt ile 2-3 dakika çırpın. Hazırladığınız krem şantiden pastanın üzeri için 3 yemek kaşığı ayırın. Kalan krem şantiye soğuyan kabağı ekleyin ve düşük devirde kısa bir süre çırpın. Servis tabağındaki kekin üzerine yarısını kaşık ile yayın. İkinci kat keki üzerine kapatın. Kalan kremayı yayın ve üçüncü kat keki kapatın. Elinizle hafifçe üzerine bastırın. Ayırdığınız krem şantiyi pastanın üst kısmını kaplayacak şekilde yayın. Buzdolabına alın ve 1 saat bekletin.
Pastanın üzerine hazırladığınız kalp bezeleri yerleştirin. Pasta süsü serpin ve dilimleyerek servis yapın.
Web sitemizi ziyaretinizle ilgili çerezler ve benzeri teknolojileri kullandığımız sisteme onay vermeniz bizi çok memnun eder. Bu onay kullanıcı alışkanlıklarınızı anlamamızı ve web sitemizi buna göre adapte etmemizi sağlar. Eğer kabul ediyorsanız “Kabul Et” seçeneğini tıklayın. Detaylı bilgi için Gizlilik Politika’mızı inceleyebilirsiniz. Bu izinlerle ilgili fikrinizi istediğiniz zaman değiştirebilirsiniz
Web sitemizin temel fonksiyonlarının çalışabilmesi için çerezler ve benzeri teknolojilere ihtiyacımız var. Mesela bu ayarların saklanması ve uygulanması bunun için iyi bir örnektir.
Ek olarak, web sitemizi siz ve diğer kullanıcılarımızın ihtiyaçlarına göre optimize edebilmek için sitemizi nasıl kullandığınızı öğrenmek istiyoruz. Bu amaçla, kullanıcı davranışını gösteren çerezler ya da benzer teknolojileri kullanıyoruz.
Evet
Hayır
Pazarlama kampanyalarımızı sizin ihtiyaçlarınıza uygun olarak düzenleyebilmek için Web sitemize nereden geldiğiniz ve reklamlarımızla etkileşiminize dair bilgileri topluyoruz. Bu sadece reklamlarımızı değil içeriklerimizi de sizin ihtiyaçlarınıza göre şekillendirmemize yardım ediyor. Pazarlama iş ortaklarımız bu bilgileri kendi platformlarında hesabınızı/ profilinizi kişiselleştirmek için kullanırlar.
Evet
Hayır