Karadeniz Pidesi

(0)
3 9 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Geleneksel yöntemlerle hazırlanan kıymalı Karadeniz pidesi

4 adet

pratik 60 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Karadeniz Pidesi

Hamur:

2 tatlı kaşığı Dr. Oetker Aktif Maya
0,5 çay bardağı ılık su
3 su bardağı un
1,5 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı toz şeker
1 yemek kaşığı sıvı yağ
1 su bardağı ılık su

İç malzeme:

2 adet kuru soğan (orta boy)
0,5 çay bardağı sıvı yağ
250 g kıyma
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber

Üzeri için:

4 yumurta
50 g tereyağı

Hazırlanışı

Hazırlanışı

1

Hamurun hazırlanışı

2 tatlı kaşığı mayayı bir kaseye boşaltın ve üzerine yarım çay bardağı ılık suyu ilave edin. Kaşık ile birkaç kez karıştırıp 10-15 dakika bekletin.

Unu derin bir kaba eleyin ve üzerine beklettiğiniz mayayı ilave edin. Tuz, toz şeker, sıvı yağ ve suyu ekleyip yumuşak bir hamur elde edinceye kadar iyice yoğurun. Üzerini kapatıp ılık ortamda 40-45 dakika bekletin.

2

İç malzemenin hazırlanışı

Kuru soğanları minik küpler şeklinde doğrayın. Sıvı yağ ve kıymayı bir tavaya alın. Orta ateşte karıştırarak kavurun. Üzerine soğanı ekleyip 3-4 dakika daha kavurun. Ocaktan alın, tuz ile karabiberi ekleyip karıştırın ve soğumaya bırakın.

3

Şekillendirme ve pişirme

İki adet fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 180 °C

Turbo pişirme: 170 °C

Mayalanan hamuru kısa bir süre yoğurun ve 4 eşit parçaya bölün. Her birini unlanmış tezgahta 18-20 cm çapında açın ve fırın tepsilerine yerleştirin. Hazırladığınız iç malzemeyi hamurların üzerine paylaştırın, kenarında 1 cm boşluk bırakarak yayın. Kenar boşluklarını kıvırarak iç malzemenin üzerine parmaklarınız ile bastırarak yapıştırın. 10 dakika bekletip tepsileri fırına yerleştirin. Pişirmenin 10. dakikasında her bir pidenin üzerine birer adet yumurta kırın, tepsi yerlerini değiştirerek kenarları kızarıncaya kadar pişirmeye devam edin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 20 - 25 dakika

Fırından çıkardığınız pidelerin kenarlarını tereyağı ile yağlayın ve sıcak servis yapın.

Çerezlerin (Cookies) Kullanımı

Web sitemizi ziyaretinizle ilgili çerezler ve benzeri teknolojileri kullandığımız sisteme onay vermeniz bizi çok memnun eder. Bu onay kullanıcı alışkanlıklarınızı anlamamızı ve web sitemizi buna göre adapte etmemizi sağlar. Eğer kabul ediyorsanız “Kabul Et” seçeneğini tıklayın. Detaylı bilgi için Gizlilik Politika’mızı inceleyebilirsiniz. Bu izinlerle ilgili fikrinizi istediğiniz zaman değiştirebilirsiniz

Gerekli özellikler

Web sitemizin temel fonksiyonlarının çalışabilmesi için çerezler ve benzeri teknolojilere ihtiyacımız var. Mesela bu ayarların saklanması ve uygulanması bunun için iyi bir örnektir.

Her zaman aktif
Analiz ve kişiselleştirme

Ek olarak, web sitemizi siz ve diğer kullanıcılarımızın ihtiyaçlarına göre optimize edebilmek için sitemizi nasıl kullandığınızı öğrenmek istiyoruz. Bu amaçla, kullanıcı davranışını gösteren çerezler ya da benzer teknolojileri kullanıyoruz.

Evet

Hayır

Pazarlama / Diğer platformlarla veri paylaşımı

Pazarlama kampanyalarımızı sizin ihtiyaçlarınıza uygun olarak düzenleyebilmek için Web sitemize nereden geldiğiniz ve reklamlarımızla etkileşiminize dair bilgileri topluyoruz. Bu sadece reklamlarımızı değil içeriklerimizi de sizin ihtiyaçlarınıza göre şekillendirmemize yardım ediyor. Pazarlama iş ortaklarımız bu bilgileri kendi platformlarında hesabınızı/ profilinizi kişiselleştirmek için kullanırlar.

Evet

Hayır

Tarayıcınızı güncelleyin!

Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncel olmadığı için web sitemizi ziyaret ederken sorun yaşayabilirsiniz. Doğru ve sorunsuz bir kullanım için aşağıdaki tarayıcı seçeneklerinden birini kullanmanızı öneriyoruz.