Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Karadeniz Pidesi

(0)
1 1 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Geleneksel Karadeniz pidesi.

4 adet

pratik 60 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Karadeniz Pidesi

Hamur:

2 tatlı kaşığı Dr. Oetker Aktif Maya
0,5 çay bardağı ılık su
3 su bardağı un
1,5 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı toz şeker
1 yemek kaşığı sıvı yağ
1 su bardağı ılık su

İç malzeme:

2 adet kuru soğan (orta boy)
0,5 çay bardağı sıvı yağ
250 g kıyma
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber

Üzeri için:

4 yumurta (orta boy)
50 g tereyağı

preparation

Hazırlanışı

1

Hamurun hazırlanışı

2 tatlı kaşığı mayayı bir kaseye boşaltın ve üzerine yarım çay bardağı ılık suyu ilave edin. Kaşık ile birkaç kez karıştırıp 10-15 dakika bekletin.

Unu derin bir kaba eleyin ve üzerine beklettiğiniz mayayı ilave edin. Tuz, toz şeker, sıvı yağ ve suyu ekleyip yumuşak bir hamur elde edinceye kadar iyice yoğurun. Üzerini kapatıp ılık ortamda 40-45 dakika bekletin.

2

İç malzemenin hazırlanışı

Kuru soğanları minik küpler şeklinde doğrayın. Sıvı yağ ve kıymayı bir tavaya alın. Orta ateşte karıştırarak kavurun. Üzerine soğanı ekleyip 3-4 dakika daha kavurun. Ocaktan alın, tuz ile karabiberi ekleyip karıştırın ve soğumaya bırakın.

3

Şekillendirme ve pişirme

İki adet fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 180 °C

Turbo pişirme: 170 °C

Mayalanan hamuru kısa bir süre yoğurun ve 4 eşit parçaya bölün. Her birini unlanmış tezgahta 18-20 cm çapında açın ve fırın tepsilerine yerleştirin. Hazırladığınız iç malzemeyi hamurların üzerine paylaştırın, kenarında 1 cm boşluk bırakarak yayın. Kenar boşluklarını kıvırarak iç malzemenin üzerine parmaklarınız ile bastırarak yapıştırın. 10 dakika bekletip tepsileri fırına yerleştirin. Pişirmenin 10. dakikasında her bir pidenin üzerine birer adet yumurta kırın, tepsi yerlerini değiştirerek kenarları kızarıncaya kadar pişirmeye devam edin.

Pişirme süresi: yaklaşık 20 - 25 Dakika

Fırından çıkardığınız pidelerin kenarlarını tereyağı ile yağlayın ve sıcak servis yapın.