Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Karbonatlı Pişi

(0)
0 0 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Karbonat ilavesi ile hazırlanan pufidik pişiler.

Yaklaşık 35 - 40 adet

pratik 40 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Karbonatlı Pişi

Hamur:

2 - 2,5 su bardağı un
0,5 çay kaşığı tuz
1 yumurta (orta boy)
1 su bardağı yoğurt
1 poşet Dr. Oetker Karbonat

Kızartmak için:

sıvı yağ

preparation

Hazırlanışı

1

Hamurun hazırlanıışı

Unu derin bir kaba eleyin. Tuz, yumurta, yoğurt ve karbonatı ilave edip iyice yoğurarak yumuşak bir hamur elde edin. Hamuru unlanmş tezgahta 0,5 cm kalınlığında açın ve karelere kesin.

2

Pişirme ve servis

Yağı bir tencereye alın ve yüksek ateşte ısıtın. Ocağı kısın ve hamur karelerini arkalı önlü kızartın. Sıcak veya soğuduktan sonra arzuya göre reçel veya peynir ile servis yapın.