Soğanları küp şeklinde doğrayın. Maydanozları yıkayıp bir mutfak peçetesi ile kurulayın. Kalın saplarını kesip taze dal ve yapraklarını çok ince şekilde doğrayın. Doğradığınız maydanoz ve sumağı soğanın üzerine alıp iyice karıştırın. Domatesleri yıkayıp kabukları ile birlikte küp şeklinde doğrayın. Süzgece alıp 15 dakika fazla suyunun süzülmesi için bekletin ve bir tabağa alın.
Tavuk incik etlerinin yağ ve sinirlerini keserek çıkarın. Etleri 0,5 cm kalınlığında fileto şeklinde kesin. Bu kestiğiniz filetoları 3 cm uzunluğunda 0,5 cm eninde kesin. Yıkayıp tavaya alın ve üzerine 1 su bardağı suyu ilave edin. Orta ısıdaki ocakta suyunu çekinceye kadar arada karıştırarak pişirin. Üzerine 1 çay bardağı sıvı yağı ekleyip 2 dakika daha kavurun. Üzerine kırmızı toz biber ve tuzu ilave edip karıştırın. 1 çay bardağı suyu tavanın tüm kenarından gezdirerek yavaş yavaş dökün ve hızlıca karıştırın. Ocaktan alın.
Tavadaki malzemeleri kaşık ile kenara çekip yağın süzülmesini sağlayın. Lavaş ekmeklerini bu yağa batırın, uzun taraflarına bir sıra ince olarak domates, bir sıra ince olarak soğanlı karışımdan, bir sıra da tavuklu karışımdan yerleştirin. Üzerlerine bir miktar tuz serpin ve rulo şeklinde sarın. Limon ile birlikte servis yapın.
İlgili Tarifler
Tuzlular
Tuzlular
Tuzlular