Patatesleri haşlayın. Kabuklarını soyun ve çatal ile ezin. Soğuduktan sonra üzerine mısır nişastası, galeta unu, un, yumurta ve tuzu ilave edip iyice karıştırın.
Tezgaha az miktarda galeta unu serpin. Patatesli karışımı eliniz ile toparlayıp üzerine alın ve merdane ile 1 cm kalınlığında açın. Çay bardağı ile yuvarlak şekiller kesin. Kestiğiniz hamurları galeta ununa bulayın. Pipet yardımı ile delikler açarak gözleri oluşturun. Çay kaşığı batırarak gülen ağız şekli yapın.
Sıvı yağı derin bir tencereye alın ve orta ısıdaki ocakta iyice ısınıncaya kadar bekletin. Hazırladığınız hamurları kızartın. Yağdan alıp havlu peçete üzerine sıralayın. Ilık servis yapın.
İlgili Tarifler
Tuzlular
Tuzlular
Tuzlular