Unu eleyin. İçinden 1 su bardağı alıp derin bir kaba koyun. Maya, ılık süt, su ve toz şekeri ilave edip el çırpıcısı ile 1 dakika karıştırın. Üzerini kapatıp 15-20 dakika bekletin.
Mayalanan karışıma sıvı yağ, yumurta akı ve tuzu ilave edin. Eliniz ile yoğurmaya başlayın ve çok yumuşak bir hamur elde edinceye kadar kalan undan azar azar ilave edin. Üzerini kapatın ve 50 dakika mayalanmaya bırakın. Süre sonunda hamuru toparlayıp hafif unlanmış tezgahta merdane ile 1 cm kalınlığında açın. Su bardağı ile daireler kesin. Unlanmış tepsiye sıralayın, üzerlerini kapatın ve 15 dakika bekletin.
Bu arada yağı bir tencereye alın ve orta ısıdaki ocakta ısıtın. Hamurları yağa atıp kızarıncaya kadar arkalı önlü pişirin. Yağın içinden alıp servis tepsisine sıralayın. Sıcak veya soğuduktan sonra servis yapın.
İlgili Tarifler
Tuzlular
Tuzlular
Tuzlular