Flag

Kayısılı Çörek

Yaklaşık 16 - 18 dilim
Orta
150 dk.
Pastacı kreması ve kuru kayısı dolgulu mayalı çörek.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image

Malzemeler

Malzemeler
3,5 - 4 su bardağıun
1 poşetDr. Oetker Instant Maya
1 tutamtuz
0,5 çay bardağıtoz şeker
1 su bardağıılık süt
1yumurta
100 gyumuşak margarin
Dolgu
1 su bardağıkuru kayısı
1 poşetDr. Oetker Vanilya Aromalı Pastacı Kreması - Instant
2,5 çay bardağıbuzdolabında soğutulmuş süt
Üzeri için
1yumurta sarısı
1 yemek kaşığısüt

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Instant Maya
Picture - Dr. Oetker Vanilya Aromalı Pastacı Kreması - Instant
1

Hamurun hazırlanışı

Unu derin bir kaba eleyin. Mayayı ilave edip kaşık ile karıştırın. Tuz, toz şeker, süt, yumurta ve margarini ilave edip iyice yoğurun. Üzerini kapatıp ılık ortamda mayalanması için 40-50 dakika bekletin.

Kayısıları sıcak suda 30 dakika bekletin. Suyunu süzüp küp şeklinde kesin.

2

Dolgu ve pişirme

Fırın tepsisini margarin ile yağlayın veya pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 190 °C

Turbo pişirme: 180 °C


Soğuk sütü çırpma kabına alın. Üzerine pastacı kreması poşetini boşaltın. Mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde 3 dakika çırpın.


Mayalanan hamuru tezgahın üzerine alıp kısa bir süre yoğurun. Hamuru 3 eşit parçaya bölün. Her birini yaklaşık 15x30 cm boyutlarında dikdörtgen şekilde açın. Üzerlerine pastacı kremasını yayın, kayısıları serpin ve rulo şeklinde sarın. Elde ettiğiniz 3 ruloyu yan yana koyun, saç örgüsü şeklinde örün ve fırın tepsisine alın. Üzerini kapatıp 20-25 dakika bekletin. Yumurta sarısını süt ile karıştırın, hamurun üzerine sürün ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 30 - 35 dakika


Fırından çıkarıp soğutun ve dilimleyerek servis yapın.