Flag

Kayısılı İncirli Kurabiye

Yaklaşık 25 adet
Kolay
70 dk.
Kuru kayısı ve incirli nefis kurabiyeler.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image

Malzemeler

Hamur
4 - 4,5 su bardağıun
1 poşetDr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
2yumurta
2 yemek kaşığıyoğurt
1 poşetDr. Oetker Şekerli Vanilin
1 su bardağıtoz şeker
150 gyumuşak margarin
3 - 4 adetküp şeklinde doğranmış kuru kayısı
3 - 4 adetküp şeklinde doğranmış kuru incir
Üzeri için
2 - 3 yemek kaşığıtoz şeker
70 gbitter çikolata
2 - 3 adetküp şeklinde doğranmış kuru kayısı

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Şekerli Vanilin
1

Ön hazırlık

Fırın tepsisini margarin ile yağlayın veya pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 170 °C

Turbo pişirme: 160 °C

2

Hamurun hazırlanışı ve pişirme

Un ile hamur kabartma tozunu karıştırıp derin bir kaba eleyin. Üzerine yumurta, yoğurt, şekerli vanilin, toz şeker ve margarini ekleyip iyice yoğurun. Kuru kayısı ve incirleri de ilave edip tekrar yoğurun. Hamuru rulo haline getirip 24 eşit parçaya kesin. Her birini elinizde yuvarlayıp toz şekere bulayın, fırın tepsisine sıralayın ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 20 - 25 dakika


Fırından çıkarıp soğutun.

3

Süsleme ve servis

Çikolatayı benmari yöntemi ile eritin. Pişirme kağıdından hazırladığınız huniye doldurun, ucunu makas ile kesin ve kurabiyeleri süsleyin. Üzerlerine küp şeklinde doğranmış kuru kayısı serpin ve çikolatalar donuncaya kadar bekletin.