Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Kayısılı İncirli Kurabiye

(0)
0 0 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Kuru kayısı ve incirli nefis kurabiyeler.

Yaklaşık 25 adet

çok pratik 20 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Kayısılı İncirli Kurabiye

Hamur:

4 - 4,5 su bardağı un
1 poşet Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
2 yumurta (orta boy)
2 yemek kaşığı yoğurt
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin
1 su bardağı toz şeker
150 g yumuşak margarin
3 - 4 adet küp şeklinde doğranmış kuru kayısı
3 - 4 adet küp şeklinde doğranmış kuru incir

Üzeri için:

2 - 3 yemek kaşığı toz şeker
70 g bitter çikolata
2 - 3 adet küp şeklinde doğranmış kuru kayısı

Hazırlanışı

Hazırlanışı

1

Ön hazırlık

Fırın tepsisini margarin ile yağlayın veya pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 170 °C

Turbo pişirme: 160 °C

2

Hamurun hazırlanışı ve pişirme

Un ile hamur kabartma tozunu karıştırıp derin bir kaba eleyin. Üzerine yumurta, yoğurt, şekerli vanilin, toz şeker ve margarini ekleyip iyice yoğurun. Kuru kayısı ve incirleri de ilave edip tekrar yoğurun. Hamuru rulo haline getirip 24 eşit parçaya kesin. Her birini elinizde yuvarlayıp toz şekere bulayın, fırın tepsisine sıralayın ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 20 - 25 dakika

Fırından çıkarıp soğutun.

3

Süsleme ve servis

Çikolatayı benmari yöntemi ile eritin. Pişirme kağıdından hazırladığınız huniye doldurun, ucunu makas ile kesin ve kurabiyeleri süsleyin. Üzerlerine küp şeklinde doğranmış kuru kayısı serpin ve çikolatalar donuncaya kadar bekletin.