Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Kayısılı Sütlaç

(0)
0 0 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Kayısı püresi ile hazırlanan sütlaç çikolatalı sos ile servis ediliyor..

Yaklaşık 8 porsiyon

pratik 40 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Kayısılı Sütlaç

Sütlaçlı karışım:

1 su bardağı kuru kayısı
1 su bardağı su
1 poşet Dr. Oetker Sütlaç
4 su bardağı süt
1 çay bardağı krema
1 çay bardağı iri kırılmış ceviz

Üzeri için:

1 poşet Dr. Oetker Çikolatalı Sos
2,5 su bardağı süt
5 - 6 adet kuru kayısı
2 - 3 yemek kaşığı öğütülmüş ceviz

Hazırlanışı

Hazırlanışı

1

Sütlaçlı karışım

Kayısıları 1 su bardağı su ile suyunu çekinceye kadar kaynatın, ocaktan alıp soğutun. Blender ile püre haline getirin.

4 su bardağı sütü ve kremayı tencereye koyup üzerine sütlaç poşetini ilave edin. Orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca üzerine kayısı püresini ve cevizi ekleyin, kısık ateşte 5 dakika daha pişirin. Ocaktan alıp kaselere paylaştırın. Oda sıcaklığına geldiğinde buzdolabına alın ve 2-3 saat bekletin.

2

Sosun hazırlanışı

Bir tencereye 2,5 su bardağı sütü koyup üzerine çikolatalı sosu ilave edin. Orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısıp 2-3 dakika daha pişirmeye devam edin. Ocaktan alıp arada karıştırarak soğutun. Buzdolabında 1-2 saat bekletin.

Servisten önce sütlaçların üzerine hazırladığınız çikolatalı sosu dökün. Kayısıları küp şeklinde kesin ve ceviz ile birlikte tatlıları süsleyin.