Flag

Kazandibi Dolgulu Mayalı Kek

Yaklaşık 12 dilim
Orta
140 dk.
Mayalı kek, mayalı pasta nasıl yapılır? Hamuru hızlı maya ile hazırlanan bu hurmalı lezzet, Ramazan ayı ikramlarına çok yakışıyor!
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image
Ekipmanlar
Kalıp
Dikdörtgen kalıp (16x28 cm)

Malzemeler

Hamur
3,5 - 4 su bardağıun
1 poşetDr. Oetker Instant Maya
1 tutamtuz
1 çay bardağıtoz şeker
100 gyumuşak margarin
1 su bardağıılık süt
1 poşetDr. Oetker Şekerli Vanilin
1yumurta
1yumurta akı
Dolgu
1 poşetDr. Oetker Kazandibi
1,5 su bardağısüt
1 su bardağıkrema
5 - 6 adetküp şeklinde doğranmış hurma
Üzeri için
1yumurta sarısı
1 tatlı kaşığısüt

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Instant Maya
Picture - Dr. Oetker Şekerli Vanilin
Picture - Dr. Oetker Kazandibi
1

Hamurun hazırlanışı

Un, maya, tuz ve toz şekeri bir kaba alıp kaşık ile iyice karıştırın. Margarin, ılık süt, şekerli vanilin, yumurta ve yumurta akını ilave edin. Eliniz ile yumuşak bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Üzerini kapatıp ılık ortamda 40-45 dakika bekletin.

2

Dolgunun hazırlanışı

Süt ve kremayı bir tencereye alın ve üzerine kazandibi poşetini boşaltın. Orta ateşte karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve 2-3 dakika daha pişirmeye devam edin. Ocaktan alın ve soğumaya bırakın. Oda sıcaklığına gelince buzdolabına alın.

3

Şekillendirme ve pişirme

Kalıbı margarin ile yağlayın. Mayalanan hamuru tezgah üzerinde kısa bir süre yoğurun ve 12 eşit parçaya bölün. Hamurları eliniz ile yuvarlayın ve kalıbın içine yanı yana sıralayın. Üzerini kapatın ve 10-15 dakika bekletin.


Fırını belirtilen dereceye göre ayarlayın ve ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 180 °C

Turbo pişirme: 170 °C


Yumurta sarısı ve sütü bir kasede çırpın. Mayalanan hamurun üzerine fırça yardımı ile sürün ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 20 - 25 dakika


Süre sonunda fırından çıkarın. 10 dakika sonra spatula ile kenarlarını kalıptan ayırın ve kalıptan dikkatlice çıkarın. Soğutma teli üzerinde soğumaya bırakın.

4

Dolgu ve servis

Soğuyan kazandibini buzdolabından alın ve kaşık ile hızlı bir şekilde karıştırın. Düz uçlu sıkma torbasına doldurun. Soğuyan mayalı keki dikkatlice enlemesine ikiye kesin. Alt katı servis tabağına alın. Üzerini kaplayacak şekilde kazandibi sıkın, hurmaları serpin ve ikinci katı üzerine kapatın.