Kazandibi Dolgulu Mayalı Kek

(0)
5 2 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Mayalı kek, mayalı pasta nasıl yapılır? Hamuru hızlı maya ile hazırlanan bu hurmalı lezzet, Ramazan ayı ikramlarına çok yakışıyor!

Yaklaşık 12 dilim

pratik 40 dakika Vejetaryen

Malzemeler

Malzemeler

* Kazandibi Dolgulu Mayalı Kek

Hamur:

3,5 - 4 su bardağı un
1 poşet Dr. Oetker Instant Maya
1 tutam tuz
1 çay bardağı toz şeker
100 g yumuşak margarin
1 su bardağı ılık süt
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin
1 yumurta
1 yumurta akı

Dolgu:

1 poşet Dr. Oetker Kazandibi
1,5 su bardağı süt
1 su bardağı krema
5 - 6 adet küp şeklinde doğranmış hurma

Üzeri için:

1 yumurta sarısı
1 tatlı kaşığı süt

Kalıp:

Dikdörtgen kalıp (16x28 cm)

Hazırlanışı

Hazırlanışı

1

Hamurun hazırlanışı

Un, maya, tuz ve toz şekeri bir kaba alıp kaşık ile iyice karıştırın. Margarin, ılık süt, şekerli vanilin, yumurta ve yumurta akını ilave edin. Eliniz ile yumuşak bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Üzerini kapatıp ılık ortamda 40-45 dakika bekletin.

2

Dolgunun hazırlanışı

Süt ve kremayı bir tencereye alın ve üzerine kazandibi poşetini boşaltın. Orta ateşte karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve 2-3 dakika daha pişirmeye devam edin. Ocaktan alın ve soğumaya bırakın. Oda sıcaklığına gelince buzdolabına alın.

3

Şekillendirme ve pişirme

Kalıbı margarin ile yağlayın. Mayalanan hamuru tezgah üzerinde kısa bir süre yoğurun ve 12 eşit parçaya bölün. Hamurları eliniz ile yuvarlayın ve kalıbın içine yanı yana sıralayın. Üzerini kapatın ve 10-15 dakika bekletin.

Fırını belirtilen dereceye göre ayarlayın ve ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 180 °C

Turbo pişirme: 170 °C

Yumurta sarısı ve sütü bir kasede çırpın. Mayalanan hamurun üzerine fırça yardımı ile sürün ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 20 - 25 dakika

Süre sonunda fırından çıkarın. 10 dakika sonra spatula ile kenarlarını kalıptan ayırın ve kalıptan dikkatlice çıkarın. Soğutma teli üzerinde soğumaya bırakın.

4

Dolgu ve servis

Soğuyan kazandibini buzdolabından alın ve kaşık ile hızlı bir şekilde karıştırın. Düz uçlu sıkma torbasına doldurun. Soğuyan mayalı keki dikkatlice enlemesine ikiye kesin. Alt katı servis tabağına alın. Üzerini kaplayacak şekilde kazandibi sıkın, hurmaları serpin ve ikinci katı üzerine kapatın.

Çerezlerin (Cookies) Kullanımı

Web sitemizi ziyaretinizle ilgili çerezler ve benzeri teknolojileri kullandığımız sisteme onay vermeniz bizi çok memnun eder. Bu onay kullanıcı alışkanlıklarınızı anlamamızı ve web sitemizi buna göre adapte etmemizi sağlar. Eğer kabul ediyorsanız “Kabul Et” seçeneğini tıklayın. Detaylı bilgi için Gizlilik Politika’mızı inceleyebilirsiniz. Bu izinlerle ilgili fikrinizi istediğiniz zaman değiştirebilirsiniz

Gerekli özellikler

Web sitemizin temel fonksiyonlarının çalışabilmesi için çerezler ve benzeri teknolojilere ihtiyacımız var. Mesela bu ayarların saklanması ve uygulanması bunun için iyi bir örnektir.

Her zaman aktif
Analiz ve kişiselleştirme

Ek olarak, web sitemizi siz ve diğer kullanıcılarımızın ihtiyaçlarına göre optimize edebilmek için sitemizi nasıl kullandığınızı öğrenmek istiyoruz. Bu amaçla, kullanıcı davranışını gösteren çerezler ya da benzer teknolojileri kullanıyoruz.

Evet

Hayır

Pazarlama / Diğer platformlarla veri paylaşımı

Pazarlama kampanyalarımızı sizin ihtiyaçlarınıza uygun olarak düzenleyebilmek için Web sitemize nereden geldiğiniz ve reklamlarımızla etkileşiminize dair bilgileri topluyoruz. Bu sadece reklamlarımızı değil içeriklerimizi de sizin ihtiyaçlarınıza göre şekillendirmemize yardım ediyor. Pazarlama iş ortaklarımız bu bilgileri kendi platformlarında hesabınızı/ profilinizi kişiselleştirmek için kullanırlar.

Evet

Hayır

Tarayıcınızı güncelleyin!

Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncel olmadığı için web sitemizi ziyaret ederken sorun yaşayabilirsiniz. Doğru ve sorunsuz bir kullanım için aşağıdaki tarayıcı seçeneklerinden birini kullanmanızı öneriyoruz.