Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Kekikli Peynirli Çubuklar

(0)
0 0 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Pratik ve lezzetli tuzlu burgular.

20 adet

pratik 40 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Kekikli Peynirli Çubuklar

Hamur:

3 - 3,5 su bardağı un
1 poşet Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
1 çay kaşığı tuz
1 yumurta sarısı
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı süt
100 g yumuşak margarin
0,5 çay bardağı sıvı yağ
1 yumurta akı
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
3 tatlı kaşığı kekik

Hazırlanışı

Hazırlanışı

1

Ön hazırlık

Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 170 °C

Turbo pişirme: 160 °C

2

Hamurun hazırlanışı ve pişirme

Un ve hamur kabartma tozunu karıştırıp derin bir kaba eleyin. Üzerine tuz, yumurta sarısı, yoğurt, süt, margarin ve sıvı yağı ilave edip iyice yoğurun. Hamuru hafif unlanmış tezgahta merdane ile 30x40 cm boyutlarında açın. Yumurta akı sürün. Kekik ve rendelenmiş kaşar peynirini serpin. 20 adet şerit elde edecek şekilde geniş kenarından kesin. Kestiğiniz hamurların her birini iki ucundan tutarak ikiye katlayın ve burun. Fırın tepsisine sıralayın. Üzerlerine yumurta akı sürüp kekik serpin ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 15 - 20 dakika

Fırından çıkarıp ılık veya soğuduktan sonra servis yapın.