Rendelenmiş kabağı bir tencereye alın. Kısık ateşte arada karıştırarak suyunu çekinceye kadar pişirin. Üzerine zeytinyağı, tuz ve karabiberi ekleyip karıştırarak 2 dakika kavurun. Ocaktan alıp soğumaya bırakın. Krema, dereotu ve kaşar peyniri rendesini ilave edip kaşık ile karıştırın.
Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.
Alt-üst pişirme: 170 °C
Turbo pişirme: 160 °C
Un ile hamur kabartma tozunu karıştırın ve derin bir kaba eleyin. Üzerine tuz, toz şeker, tatlı lor, su ve sıvı yağı ekleyip yoğurun. Hamuru hafif unlanmış tezgaha alıp merdane ile 30x40 cm boyutlarında açın. Üzerine hazırladığınız dolgu malzemesini döküp yayın. Hamurun karşılıklı iki geniş tarafından rulo yaparak ortada birleşinceye kadar sarın. Daha sonra 3 cm genişliğinde dilimleyip fırın tepsisine sıralayın ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 20 - 25 dakika
Fırından çıkarıp ılık veya soğuk olarak servis yapın.
İlgili Tarifler
Tuzlular
Tuzlular
Tuzlular