Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Kelebek Pasta

Çikolatalı şeftalili kelebek pasta.

yaklaşık 6 - 8 dilim

pratik 60 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Kelebek Pasta

Hamur:

1 çay bardağı un
1 tatlı kaşığı Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
2 yumurta (orta boy)
0,5 çay bardağı toz şeker
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin

Dolgu:

1 poşet Dr. Oetker Krem Şanti
1 su bardağı buzdolabında soğutulmuş süt
2 adet küp şeklinde doğranmış şeftali
1 - 2 yemek kaşığı Dr. Oetker Çikolata Parçaları

Süslemek için:

3 - 4 damla Dr. Oetker Jel Renklendirici - Mavi
Renkli şekerlemeler

Kalıp:

Kelepçeli kalıp (Ø 18 cm)

preparation

Hazırlanışı

1

Ön hazırlık

Kalıba pişirme kağıdı serin ve kenarlarını margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 170 °C

Turbo pişirme: 160 °C

2

Hamurun hazırlanışı

Un ve hamur kabartma tozunu karıştırıp eleyin. Yumurta, toz şeker ve şekerli vanilini bir çırpma kabına alın ve mikser ile 2 dakika çırpın. Hazırladığınız un karışımını ilave edin ve düşük devirde 1 dakika daha çırpın. Hamuru kalıba dökün ve pişirin.

Pişirme süresi: yaklaşık 15 - 20 Dakika

Fırından çıkarıp 5 dakika bekletin. Keki kalıptan çıkarın ve soğutma teli üzerinde soğumaya bırakın.

3

Şekillendirme ve dolgu

Soğuyan keki 4 eşit üçgen dilim elde edecek şekilde kesin. Her bir dilimi enlemesine ortadan ikiye kesin. Krem şantiyi 1 su bardağı soğuk süt ile 2-3 dakika çırpın. 2 yemek kaşığını ayırıp buzdolabında bekletin. Kestiğiniz keklerin ilk katlarına birer yemek kaşığı krem şanti yayın, şeftali ve çikolata parçalarını sıralayın. Üzerlerine ikinci kat kekleri kapatın. Kalan beyaz krem şantiyi 0,5 cm çapındaki düz uçlu krema sıkma torbasına doldurun. Kek dilimlerinin üzerlerine şeritler sıkarak krem şanti ile kaplayın. Bu dilimleri servis tabağına yuvarlak kısımları içe gelecek biçimde kelebek şekli vererek yerleştirin.

4

Süsleme ve servis

Ayırdığınız 2 yemek kaşığı krem şantinin üzerine jel renklendirici ekleyip mikser ile 1 dakika çırpın. Krema sıkma torbasına doldurup kelebeğin kanatlarını süsleyin. Şekerlemelerle süslemeyi tamamlayın. Buzdolabında 1-2 saat bekletip dilimleyerek servis yapın.

Bu tarifte kullanılan kalıbı Dr. Oetker Sanal Mağaza'dan temin edebilirsiniz.