Kelebek Pasta

(0)
4 24 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Çikolatalı şeftalili kelebek pasta.

Yaklaşık 6 - 8 dilim

pratik 60 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Kelebek Pasta

Hamur:

1 çay bardağı un
1 tatlı kaşığı Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
2 yumurta
0,5 çay bardağı toz şeker
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin

Dolgu:

1 poşet Dr. Oetker Krem Şanti
1 su bardağı buzdolabında soğutulmuş süt
2 adet küp şeklinde doğranmış şeftali
1 - 2 yemek kaşığı Dr. Oetker Çikolata Parçaları

Süslemek için:

3 - 4 damla Dr. Oetker Jel Renklendirici - Mavi
Renkli şekerlemeler

Kalıp:

Kelepçeli kalıp (Ø 18 cm)

Hazırlanışı

Hazırlanışı

1

Ön hazırlık

Kalıba pişirme kağıdı serin ve kenarlarını margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 170 °C

Turbo pişirme: 160 °C

2

Hamurun hazırlanışı

Un ve hamur kabartma tozunu karıştırıp eleyin. Yumurta, toz şeker ve şekerli vanilini bir çırpma kabına alın ve mikser ile 2 dakika çırpın. Hazırladığınız un karışımını ilave edin ve düşük devirde 1 dakika daha çırpın. Hamuru kalıba dökün ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 15 - 20 dakika

Fırından çıkarıp 5 dakika bekletin. Keki kalıptan çıkarın ve soğutma teli üzerinde soğumaya bırakın.

3

Şekillendirme ve dolgu

Soğuyan keki 4 eşit üçgen dilim elde edecek şekilde kesin. Her bir dilimi enlemesine ortadan ikiye kesin. Krem şantiyi 1 su bardağı soğuk süt ile 2-3 dakika çırpın. 2 yemek kaşığını ayırıp buzdolabında bekletin. Kestiğiniz keklerin ilk katlarına birer yemek kaşığı krem şanti yayın, şeftali ve çikolata parçalarını sıralayın. Üzerlerine ikinci kat kekleri kapatın. Kalan beyaz krem şantiyi 0,5 cm çapındaki düz uçlu krema sıkma torbasına doldurun. Kek dilimlerinin üzerlerine şeritler sıkarak krem şanti ile kaplayın. Bu dilimleri servis tabağına yuvarlak kısımları içe gelecek biçimde kelebek şekli vererek yerleştirin.

4

Süsleme ve servis

Ayırdığınız 2 yemek kaşığı krem şantinin üzerine jel renklendirici ekleyip mikser ile 1 dakika çırpın. Krema sıkma torbasına doldurup kelebeğin kanatlarını süsleyin. Şekerlemelerle süslemeyi tamamlayın. Buzdolabında 1-2 saat bekletip dilimleyerek servis yapın.

Bu tarifte kullanılan kalıbı Dr. Oetker Sanal Mağaza'dan temin edebilirsiniz.

Çerezlerin (Cookies) Kullanımı

Web sitemizi ziyaretinizle ilgili çerezler ve benzeri teknolojileri kullandığımız sisteme onay vermeniz bizi çok memnun eder. Bu onay kullanıcı alışkanlıklarınızı anlamamızı ve web sitemizi buna göre adapte etmemizi sağlar. Eğer kabul ediyorsanız “Kabul Et” seçeneğini tıklayın. Detaylı bilgi için Gizlilik Politika’mızı inceleyebilirsiniz. Bu izinlerle ilgili fikrinizi istediğiniz zaman değiştirebilirsiniz

Gerekli özellikler

Web sitemizin temel fonksiyonlarının çalışabilmesi için çerezler ve benzeri teknolojilere ihtiyacımız var. Mesela bu ayarların saklanması ve uygulanması bunun için iyi bir örnektir.

Her zaman aktif
Analiz ve kişiselleştirme

Ek olarak, web sitemizi siz ve diğer kullanıcılarımızın ihtiyaçlarına göre optimize edebilmek için sitemizi nasıl kullandığınızı öğrenmek istiyoruz. Bu amaçla, kullanıcı davranışını gösteren çerezler ya da benzer teknolojileri kullanıyoruz.

Evet

Hayır

Pazarlama / Diğer platformlarla veri paylaşımı

Pazarlama kampanyalarımızı sizin ihtiyaçlarınıza uygun olarak düzenleyebilmek için Web sitemize nereden geldiğiniz ve reklamlarımızla etkileşiminize dair bilgileri topluyoruz. Bu sadece reklamlarımızı değil içeriklerimizi de sizin ihtiyaçlarınıza göre şekillendirmemize yardım ediyor. Pazarlama iş ortaklarımız bu bilgileri kendi platformlarında hesabınızı/ profilinizi kişiselleştirmek için kullanırlar.

Evet

Hayır

Tarayıcınızı güncelleyin!

Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncel olmadığı için web sitemizi ziyaret ederken sorun yaşayabilirsiniz. Doğru ve sorunsuz bir kullanım için aşağıdaki tarayıcı seçeneklerinden birini kullanmanızı öneriyoruz.