Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Keşküllü Çilekli Kup

(0)
0 0 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Çilek püresi, süzme yoğurt ve badem ile hazırlanan kup tarifi.

Yaklaşık 4 - 5 kup

pratik 40 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Keşküllü Çilekli Kup

Dolgu:

1 çay bardağı badem-bütün

Çilek püresi:

300 g çilek
0,5 çay bardağı toz şeker
1 su bardağı süzme yoğurt
1 limon kabuğu rendesi

Keşkül:

1 poşet Dr. Oetker Keşkül
3,5 su bardağı süt

Hazırlanışı

Hazırlanışı

1

Ön hazırlık

Bademleri sıcak suda 10-15 dakika bekletin. Suyunu süzüp kabuklarını soyun ve iri parçalara kesin.

2

Çilek püresi

Çilekleri ve toz şekeri mutfak robotuna alıp püre haline getirin. 2 yemek kaşığını üst süsleme için ayırın. Kalan püreye yoğurt ve limon kabuğu rendesini ilave edip kaşık ile karıştırın.

3

Keşkülün hazırlanışı

Sütü bir tencereye alın ve üzerine keşkül poşetini boşaltın. Orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve 3-4 dakika daha karıştırarak pişirmeye devam edin. Ocaktan alıp 10-15 dakika karıştırarak ılıtın.

4

Kupların hazırlanışı

Keşkülü, aralara çilekli karışım ve badem koyarak kuplara paylaştırın. Oda sıcaklığına gelince buzdolabına alın ve 1-2 saat bekletin. Kupları çilek püresi ile süsleyerek servis yapın.