Flag

Keşküllü Kadayıf

4 porsiyon
Orta
40 dk.
Keşkül dolgulu Antep fıstıklı kadayıf tarifi.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image
Ekipmanlar
Kalıp
Pişirme kalıbı (Ø 12 cm)

Malzemeler

Dolgu
1 poşetDr. Oetker Keşkül
3 su bardağısüt
Kadayıf için
200 gçiğ tel kadayıf
1 su bardağıöğütülmüş Antep fıstığı
100 geritilmiş tereyağı
Şurup
1,5 çay bardağıtoz şeker
1,5 çay bardağısu
Süslemek için
Antep fıstığı

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Keşkül
1

Dolgunun hazırlanışı

Sütü bir tencereye alın ve üzerine keşkül poşetini boşaltın. Orta ateşte karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve 3-4 dakika daha pişirmeye devam edin. Ocaktan alıp arada karıştırarak 15-20 dakika soğutun.

2

Kadayıfların hazırlanışı ve pişirme

Kalıpları margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 180 °C

Turbo pişirme: 170 °C


Kadayıfları 1-2 cm uzunluğunda koparıp geniş bir tepsiye alın. Üzerine öğütülmüş Antep fıstıklarını döküp eliniz ile iyice karıştırın. Üzerine tereyağını gezdirerek dökün. Eliniz ile alttan üste doğru ezmeden karıştırarak yağın kadayıfların her tarafına eşit şekilde dağılmasını sağlayın. Hazırladığınız Antep fıstıklı kadayıfların 2/3'ünü kalıpların tabanına eşit şekilde paylaştırın ve üzerlerine eliniz ile bastırarak yayın. Kadayıfların üzerine soğuyan keşkülü paylaştırın ve kaşığın tersi ile düzgünce yayın. Üzerlerine kalan kadayıfları yayın ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 35 - 40 dakika

3

Şurubun hazırlanışı

Tatlı fırında pişerken şurubu hazırlayın. Toz şeker ve suyu bir tencereye alıp orta ateşte karıştırarak kaynatın. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın. 3 dakika daha kaynatın, ocaktan alın ve yaklaşık 15-20 dakika bekletin. Pişen tatlıyı fırından çıkarın ve 5 dakika bekletip üzerlerine şurubu dökün. Antep fıstıkları ile süsleyip ılık veya soğuduktan sonra servis yapın.