Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Keşküllü Kadayıf

(0)
0 0 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Keşkül dolgulu Antep fıstıklı kadayıf tarifi.

4 porsiyon

pratik 40 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Keşküllü Kadayıf

Dolgu:

1 poşet Dr. Oetker Keşkül
3 su bardağı süt

Kadayıf için:

200 g çiğ tel kadayıf
1 su bardağı öğütülmüş Antep fıstığı
100 g eritilmiş tereyağı

Şurup:

1,5 çay bardağı toz şeker
1,5 çay bardağı su

Süslemek için:

Antep fıstığı

Kalıp:

Pişirme kalıbı (Ø 12 cm)

Hazırlanışı

Hazırlanışı

1

Dolgunun hazırlanışı

Sütü bir tencereye alın ve üzerine keşkül poşetini boşaltın. Orta ateşte karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve 3-4 dakika daha pişirmeye devam edin. Ocaktan alıp arada karıştırarak 15-20 dakika soğutun.

2

Kadayıfların hazırlanışı ve pişirme

Kalıpları margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 180 °C

Turbo pişirme: 170 °C

Kadayıfları 1-2 cm uzunluğunda koparıp geniş bir tepsiye alın. Üzerine öğütülmüş Antep fıstıklarını döküp eliniz ile iyice karıştırın. Üzerine tereyağını gezdirerek dökün. Eliniz ile alttan üste doğru ezmeden karıştırarak yağın kadayıfların her tarafına eşit şekilde dağılmasını sağlayın. Hazırladığınız Antep fıstıklı kadayıfların 2/3'ünü kalıpların tabanına eşit şekilde paylaştırın ve üzerlerine eliniz ile bastırarak yayın. Kadayıfların üzerine soğuyan keşkülü paylaştırın ve kaşığın tersi ile düzgünce yayın. Üzerlerine kalan kadayıfları yayın ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 35 - 40 dakika

3

Şurubun hazırlanışı

Tatlı fırında pişerken şurubu hazırlayın. Toz şeker ve suyu bir tencereye alıp orta ateşte karıştırarak kaynatın. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın. 3 dakika daha kaynatın, ocaktan alın ve yaklaşık 15-20 dakika bekletin. Pişen tatlıyı fırından çıkarın ve 5 dakika bekletip üzerlerine şurubu dökün. Antep fıstıkları ile süsleyip ılık veya soğuduktan sonra servis yapın.