Sütü bir tencereye alın ve üzerine tavukgöğsü poşetini boşaltın. Orta ateşte sürekli karıştırak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın, margarini ilave edin ve 3-4 dakika daha karıştırarak pişirmeye devam edin. Ocaktan alın ve arada karıştırarak soğutun.
Su ve toz şekeri bir tencereye alıp orta ateşte karıştırarak kaynatın. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve 5 dakika daha kaynatın. Ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
Baklavalık yufkaları üst üste koyun. 16 cm çapında bir kalıbı üzerine ters çevirin ve bıçak yardımı ile kenarından keserek daireler çıkarın. Dışta kalan parçaları dörde bölün ve tüm yufkaları hava almayacak şekilde poşete alın. Yapışmaz yüzeyli tavayı orta ateşte ısıtın. Tavayı az miktarda tereyağı ile yağlayın, daire şeklinde bir yufka alın ve arkalı önlü kızarıncaya kadar pişirin. Servis tabağına alın, 1-2 yemek kaşığı soğuk şurup gezdirin, 1 yemek kaşığı tavukgöğsü sürün ve Antep fıstığı serpin. Tavayı tekrar yağlayıp bu sefer dörde kestiğiniz yufkalardan kızartıp üzerine koyun ve şurup, tavukgöğsü ve Antep fıstığı yayın. Aynı sıra ile tamamlanıncaya kadar kızartıp üst üste koyun. Ilık olarak veya soğuduktan sonra dilimleyerek servis yapın.
İlgili Tarifler
Tatlılar
Tatlılar
Tatlılar