Kalıbı margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.
Alt-üst pişirme: 170 °C
Turbo pişirme: 160 °C
Un ve hamur kabartma tozunu karıştırıp bir kaba eleyin. Yumurta ve toz şekeri ayrı bir çırpma kabına alın ve mikserin yüksek devrinde 2 dakika çırpın. Üzerine şekerli vanilin ve un karışımını ekleyip düşük devirde 1 dakika daha çırpın. Hamuru kalıba alın ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 20 - 25 dakika
Fırından aldığınız keki 10 dakika bekletin, kalıptan çıkarın ve servis tabağına alın. Üzerine bir çay bardağı sütü kaşık ile dökerek ıslatın ve soğumaya bırakın.
Kekin üzerine 2 yemek kaşığı böğürtlen reçelini sürün. Soğuk sütü çırpma kabına alın ve üzerine krem şanti poşetini boşaltın. Mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde toplam 4 dakika çırpın. Krema sıkma torbasına doldurun ve kekin üzerine şekilli olarak sıkın. Buzdolabında 1-2 saat bekletin.
Pastanın üzerini böğürtlen, badem ve limon kabuğu rendesi ile süsleyip dilimleyerek servis yapın.
İlgili Tarifler
Kek, Pasta
Kek, Pasta
Kek, Pasta
Kek, Pasta
Kek, Pasta
Kek, Pasta
Kek, Pasta
Hazırlama:150 dk.OrtaYaklaşık 10 dilim