Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Kremalı Limonlu Tart

(0)
0 0 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Limonlu, bademli, tereyağlı tart.

Yaklaşık 10 - 12 dilim

pratik 50 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Kremalı Limonlu Tart

Hamur:

2,5 su bardağı un
1 çay bardağı toz şeker
2 yumurta (orta boy)
125 g tereyağı (oda sıcaklığında)
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin
1 çay kaşığı Dr. Oetker Sıvı Aroma Verici - Limon

Dolgu:

3 yumurta akı
3 yumurta sarısı
1 çay bardağı toz şeker
100 g eritilmiş tereyağı
1 çay bardağı öğütülmüş badem
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin
1 limon kabuğu rendesi
0,5 çay kaşığı Dr. Oetker Sıvı Aroma Verici - Limon
1 çay bardağı un
1 çay kaşığı Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu

Üzeri için:

1 çay bardağı Dr. Oetker Pudra Şekeri
1 tatlı kaşığı eritilmiş margarin
3 - 4 yemek kaşığı limon suyu
1 yeşil limon kabuğu rendesi (lime)

Kalıp:

Kelepçeli kalıp (Ø 24 cm)

preparation

Hazırlanışı

1

Ön hazırlık

Kalıbı margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 180 °C

Turbo pişirme: 170 °C

2

Hamurun hazırlanışı

2,5 su bardağı unu derin bir kaba eleyin. Üzerine toz şeker, yumurta, tereyağı, şekerli vanilin ve limon aromasını ekleyip yoğurun. Üzerini kapatın ve buzdolabında 10 dakika bekletin.

Hamurun 2/3’ünü kalıbın tabanına ve yanlarında 2 cm yüksekliğinde çerçeve oluşturacak şekilde eliniz ile bastırarak yayın.

3

Dolgunun hazırlanışı ve pişirme

Yumurta aklarını çırpma kabına alın ve mikserin yüksek devrinde kar haline gelinceye kadar yaklaşık 3 dakika çırpın. Yumurta sarıları ve toz şekeri ayrı bir çırpma kabına alıp 2 dakika çırpın. Üzerine eritilmiş tereyağı, öğütülmüş badem, şekerli vanilin, limon kabuğu rendesi, limon aroması, un ve hamur kabartma tozunu ekleyip mikserin düşük devrinde kısa bir süre çırpın. Üzerine kar haline getirdiğiniz yumurta aklarını ilave edip kaşık ile karıştırın. Hazırladığınız dolgu malzemesini kalıptaki hamurun üzerine yayın.
Kalan hamuru merdane ile pişirme kağıdı üzerinde 24 cm çapında açın. Açtığınız hamuru pişirme kağıdı ile birlikte ters çevirerek kalıptaki dolgu malzemesinin üzerine yerleştirin. Kağıdı çıkarıp kenarlarını hafifçe bastırarak yapıştırın ve pişirin. 

Pişirme süresi: Yaklaşık 35 - 40 dakika

4

Üzerinin hazırlanışı ve servis

Fırından çıkarıp soğumaya bırakın. Oda sıcaklığına gelince buzdolabına alın ve yaklaşık 1 saat bekletin.

 
Pudra şekerini bir kaba alın ve üzerine eritilmiş margarini ekleyin. Limon suyunu azar azar ilave ederek iyice karıştırın. Hazırladığınız glazürü tartın üzerine yayın. Üzerini yeşil limon kabukları ile süsleyin. 15 dakika bekletip tartı kalıptan çıkarın ve dilimleyerek servis yapın.