Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Kremalı Mandalinalı Tart

(0)
0 0 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Bademli mandalinalı tart.

Yaklaşık 8 - 10 dilim

pratik 40 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Kremalı Mandalinalı Tart

Hamur:

1,5 su bardağı un
1,5 tatlı kaşığı Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
150 g tereyağı (oda sıcaklığında)
1,5 çay bardağı toz şeker
2 yumurta (orta boy)
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin
2 yemek kaşığı süt

Krema:

1 poşet Dr. Oetker Vanilya Aromalı Pastacı Kreması - Instant
2,5 çay bardağı buzdolabında soğutulmuş süt

Üzeri için:

3 adet mandalina
1 çay bardağı un
25 g tereyağı (oda sıcaklığında)
0,5 çay bardağı iri kırılmış kabuksuz badem
1,5 yemek kaşığı toz şeker

Kalıp:

Pişirme kalıbı (Ø 24 cm)

preparation

Hazırlanışı

1

Ön hazırlık

Kalıbı margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 180 °C

Turbo pişirme: 170 °C

2

Hamurun hazırlanışı ve pişirme

Un ile hamur kabartma tozunu karıştırıp bir kaba eleyin. Ayrı bir çırpma kabına tereyağı ve toz şekeri alın. Mikserin yüksek devrinde 1 dakika çırpın. Üzerine yumurta, şekerli vanilin ve sütü ekleyip 2 dakika daha çırpın. Un karışımını ilave edip düşük devirde 1 dakika çırpın. Hamuru kalıba alın, tabana yayın ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 20 - 25 dakika

Fırından alın ve fırını kapatmayın.

3

Kremanın hazırlanışı

2,5 çay bardağı soğuk sütü çırpma kabına alın. Üzerine pastacı kreması poşetini boşaltın. Mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde 3 dakika çırpın.

Mandalinaları soyup ince zarlarını çıkarın. Hazırladığınız kremayı tartın üzerine yayın. Üzerine mandalinaları sıralayın.

4

Üzerinin hazırlanışı ve pişirme

Un, tereyağı, badem kırığı ve toz şekeri derin bir kaba alın. Parmak uçlarınız ile fazla ezmeden karıştırarak iri taneli granüller haline getirin. Kalıptaki mandalinaların üzerine serpin ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 10 - 15 dakika

Fırından çıkarıp ılık veya soğuduktan sonra dilimleyerek servis yapın.