Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Kuru Domatesli ve Zeytinli Ekmek

(0)
Tarifi beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Evde hazıryalacağınız farklı ekmek tarifi mi aramıştınız? Garantili, denenmiş ve lezzetli bir ekmek.

yaklaşık 20 dilim

pratik 40 Dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Kuru Domatesli ve Zeytinli Ekmek

4 ½ su bardağı un
1 poşet Dr. Oetker Instant Maya
1 ½ çay kaşığı tuz
2 ½ çay bardağı ılık su
4 yemek kaşığı ılık süt
1 yemek kaşığı zeytinyağı
4 - 5 adet kurutulmuş domates
½ su bardağı siyah zeytin (dinlenmiş) (dinlenmiş)

Hazırlanışı

Hazırlanışı

1

Hamurun hazırlanışı

Unu eleyip ikiye bölün. Yarısına maya ve tuzu ilave edip kaşıkla karıştırın. Su, süt ve zeytinyağını ekleyip mikserin hamur karıştırıcı uçları ile önce düşük, sonra yüksek devirde 5 dakika karıştırın. Üzerini kapatıp ılık ortamda mayalanması için 30 dakika bekletin.

Mayalanan hamura kalan unu, küp şeklinde doğranmış kurutulmuş domatesleri ve dilimlenmiş zeytinleri ekleyip tekrar yoğurun. Üzerini kapatıp 30 dakika daha bekletin.

2

Şekillendirme ve pişirme

Fırın tepsisini margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Turbo pişirme: 170 °C

Alt-üst pişirme: 180 °C

Süre sonunda hamuru unlanmış tezgaha alın, yoğurmadan iki eşit parçaya bölün. Her birine 10x25 cm boyutlarında ekmek şekli verin ve fırın tepsisine alın. 20 dakika bekletip pişirin.

Pişirme süresi: yaklaşık 25 - 30 dk.

Fırından çıkartıp soğutun. Dilimleyerek servis yapın.

Beslenme bilgileri * Kuru Domatesli ve Zeytinli Ekmek

Porsiyon / Servis 100 g / ml