Flag

Kuru Meyveli Muhallebi

Yaklaşık 2 - 3 kase
Kolay
120 dk.
İrmikli Pirinç Unu ile hazırlanan kuru kayısı, incir ve hurma parçalı muhallebi.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image

Malzemeler

Malzemeler
1 poşetDr. Oetker İrmikli Pirinç Unu
3 yemek kaşığıtoz şeker
1 poşetDr. Oetker Şekerli Vanilin
3 su bardağısüt
2 - 3 adetküp şeklinde doğranmış kuru kayısı
2 - 3 adetküp şeklinde doğranmış kuru incir
3 adetküp şeklinde doğranmış hurma
Süslemek için
1 adetince doğranmış kuru kayısı
1 adetçekirdeği ayıklanmış hurma (ince doğranmış)

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Şekerli Vanilin
1

Muhallebinin hazırlanışı

Pirinç unu, toz şeker ve şekerli vanilini bir tabağa alıp kaşık ile iyice karıştırın. Sütü bir tencereye alıp üzerine pirinç unlu karışımı ekleyin. Orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve 3-4 dakika daha pişirmeye devam edin. Ocaktan alın, üzerine kayısı, incir ve hurmaları ilave edip karıştırın. Kaselere paylaştırın. Oda sıcaklığına gelince buzdolabına alın ve 1-2 saat bekletin.

2

Süsleme ve servis

Tatlıları kuru kayısı ve hurma ile süsleyin ve servis yapın.