Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Kuru Meyveli Muhallebi

(0)
0 0 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

İrmikli Pirinç Unu ile hazırlanan kuru kayısı, incir ve hurma parçalı muhallebi.

Yaklaşık 2 - 3 kase

çok pratik 20 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Kuru Meyveli Muhallebi

Malzemeler:

1 poşet Dr. Oetker İrmikli Pirinç Unu
3 yemek kaşığı toz şeker
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin
3 su bardağı süt
2 - 3 adet küp şeklinde doğranmış kuru kayısı
2 - 3 adet küp şeklinde doğranmış kuru incir
3 adet küp şeklinde doğranmış hurma

Süslemek için:

1 adet ince doğranmış kuru kayısı
1 adet çekirdeği ayıklanmış hurma (ince doğranmış)

preparation

Hazırlanışı

1

Muhallebinin hazırlanışı

Pirinç unu, toz şeker ve şekerli vanilini bir tabağa alıp kaşık ile iyice karıştırın. Sütü bir tencereye alıp üzerine pirinç unlu karışımı ekleyin. Orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve 3-4 dakika daha pişirmeye devam edin. Ocaktan alın, üzerine kayısı, incir ve hurmaları ilave edip karıştırın. Kaselere paylaştırın. Oda sıcaklığına gelince buzdolabına alın ve 1-2 saat bekletin.

2

Süsleme ve servis

Tatlıları kuru kayısı ve hurma ile süsleyin ve servis yapın.