Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Kuş Yuvası Pasta

(0)
0 0 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Kuş yuvası şeklinde eğlenceli bir pasta.

Yaklaşık 6 dilim

pratik 80 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Kuş Yuvası Pasta

Hamur:

1,5 çay bardağı un
1 tatlı kaşığı Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
1 yemek kaşığı Dr. Oetker Kakao
3 yumurta (orta boy)
1 çay bardağı toz şeker
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin

Kaplama:

1 poşet Dr. Oetker Çikolatalı Krem Şanti
1 su bardağı buzdolabında soğutulmuş süt
2 poşet Dr. Oetker Pasta Süsü - Kakaolu Çubuk
2 yemek kaşığı fındık kırığı

Süslemek için:

1 paket Dr. Oetker Şeker Hamuru
3 - 4 damla Dr. Oetker Jel Renklendirici - Sarı
7 - 8 damla Dr. Oetker Jel Renklendirici - Mavi

Kalıp:

Dr. Oetker Tradition Serisi Kelepçeli Kalıp (Ø 18 cm)

preparation

Hazırlanışı

1

Ön hazırlık

Kalıbın tabanına pişirme kağıdı serin ve kenarlarını margarin ile yağlayın. Fırını belirlilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 170 °C

Turbo pişirme: 160 °C

2

Kekin hazırlanışı ve pişirme

Un, hamur kabartma tozu ve kakaoyu karıştırıp bir kaba eleyin. Yumurta ve toz şekeri ayrı bir çırpma kabına alın. Mikserin yüksek devrinde 3 dakika çırpın. Üzerine şekerli vanilin ve un karışımını ekleyip 2 dakika daha çırpın. Hamuru kalıba alın, üzerini düzeltin ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 30 - 35 dakika

Fırından çıkarıp soğutun ve kalıptan çıkarın.

3

Kaplama

Soğuk sütü çırpma kabına alın ve üzerine krem şanti poşetini boşaltın. Mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde 2-3 dakika çırpın.

Keki servis tabağına alın ve kenarlarda 2 cm pay bırakarak orta kısmını kaşık ile 2 cm derinliğinde oyun. Hazırladığınız krem şanti ile keki kaplayın. Kakaolu pasta süsünü her tarafına serpin. Orta kısmına fındık kırığını serpin ve buzdolabında 1 saat bekletin.

4

Süsleme ve servis

Şeker hamurunu paketini açın, 1/3'ünü alın ve yumuşayıncaya kadar yoğurun. Kalan şeker hamurunu kurumaması için streç filme sarıp kaldırın. Yumuşayan şeker hamurunu 5 eşit parçaya bölün. 1 parçayı beyaz bırakın. İkinci parçaya mavi jel renklendirici damlatıp yoğurun. Üçüncü parçaya kırmızı jel renklendirici ekleyip yoğurun. Son 2 parçayı birleştirip sarı jel renklendirici ilave edin ve yoğurun. Sarı şeker hamurun bir kısmı ile kuş hazırlayın. Kalan şeker hamurlarından küçük parçalar alıp yumurta şekli verin. Servisten önce kuşu pastanın kenarına, yumurtaları da pastanın çukur kısmına yerleştirin.