Flag

Lavantalı Güllaç

Yaklaşık 10 - 12 dilim
Orta
220 dk.
Güllaç için farklı bir sunum seçeneği..
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image
Ekipmanlar
Kalıp
Yuvarlak kalıp (Ø 28 cm)

Malzemeler

Islatmak için
5 su bardağısüt
2 tatlı kaşığılavanta çiçeği
1,5 su bardağıtoz şeker
10 - 15 damlaDr. Oetker Jel Renklendirici - Mavi
25 - 30 damlaDr. Oetker Jel Renklendirici - Kırmızı
Güllaç
8 adetgüllaç
Dolgu
1 poşetDr. Oetker Keşkül
3,5 su bardağısüt
2 tatlı kaşığılavanta çiçeği
1 çay bardağıyaban mersini (blueberry)
1 çay bardağısu
1 çay bardağıiri kırılmış kabuksuz badem

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Jel Renklendirici - Mavi
Picture - Dr. Oetker Jel Renklendirici - Kırmızı
Picture - Dr. Oetker Keşkül
1

Ön hazırlık

Islatmada kullanılacak olan 5 su bardağı sütün içine 2 tatlı kaşığı lavanta çiçeğini koyun. Karıştırıp buzdolabına alın ve 1 saat bekletin. Süre sonunda süzün.


Kremada kullanılacak olan 3,5 su bardağı sütün içine 2 tatlı kaşığı lavanta çiçeğini koyun, karıştırıp buzdolabına alın ve 1 saat bekletin. Süre sonunda süzün.


1 çay bardağı yaban mersinini 1 çay bardağı su ile 5 dakika kaynatın. Ocaktan alıp suyunu kullanmak üzere süzün.

2

Islatma sütünün hazırlanışı

5 su bardağı süt ve toz şekeri bir tencereye alın. Hazırladığınız yaban mersini suyundan 3 yemek kaşığı alıp süte ekleyin. Orta ateşte karıştırarak ısıtın. Kaynamaya başlayınca ocaktan alın ve ılınması için bekletin. Jel renklendiricileri ilave edip iyice karıştırın.

3

Dolgunun hazırlanışı

3,5 su bardağı lavantalı sütü bir tencereye alın. 3 yemek kaşığı yaban mersini suyu ekleyin. Üzerine keşkül poşetini boşaltın. Orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve 3-4 dakika daha pişirmeye devam edin. Ocaktan alın ve arada karıştırın.

4

Tatlının hazırlanışı

Ilıyan ıslatma sütünü geniş bir tepsiye alın. Güllaç yapraklarını tek tek süte batırarak ıslatın. 4 adet ıslatılmış güllaç yaprağını kalıbın içine buruşturarak üst üste koyun. Üzerine keşkülü kaşıkla yayın ve bademleri serpin. Üzerine kalan 4 adet güllaç yaprağını ıslatma sütü ile ıslatarak üst üste koyun. Kalan sütü üzerine dökün. Buzdolabında 1-2 saat bekletin. Arzuya göre yaban mersini ile süsleyip dilimleyerek servis yapın.