Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Limonlu Kalp Kurabiye

(0)
0 0 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Glutensiz limonlu kurabiye tarifi çölyak hastalarının ve glutensiz beslenmeyi tercih edenlerin seçimi olacak.

yaklaşık 30 adet

çok pratik 20 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Limonlu Kalp Kurabiye

Hamur:

1 su bardağı Dr. Oetker Glutensiz Pirinç Unu
1 su bardağı Dr. Oetker Glutensiz Mısır Nişastası
3 yemek kaşığı pudra şekeri
1 çay kaşığı Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu (gluten içermez)
100 g yumuşak margarin
1 yumurta sarısı
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin (gluten içermez)
1 yemek kaşığı limon suyu
1 limon kabuğu rendesi

*Dr. Oetker Glutensiz ürünler dışındaki malzemelerin de gluten içermediğinden emin olunuz.:

preparation

Hazırlanışı

1

Ön hazırlık

Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 170 °C

Turbo pişirme: 160 °C

2

Hamurun hazırlanışı ve pişirme

Pirinç unu, mısır nişastası, pudra şekeri ve hamur kabartma tozunu bir kaba alın ve kaşık ile karıştırın. Üzerine margarin, yumurta sarısı, şekerli vanilin, limon suyu ve limon kabuğu rendesini ekleyip yoğurun.

Hamuru hafif mısır nişastası serpilmiş tezgaha alın. Merdane ile 0,5 cm kalınlığında açın ve 5 cm çapında kalp şeklinde kurabiye kalıbı ile kesin. Kestiğiniz hamurları fırın tepsisine sıralayın ve pişirin.

Pişirme süresi: yaklaşık 15 - 20 Dakika

Fırından çıkartıp soğutun.