Flag

Limonlu Kalp Kurabiye

Yaklaşık 30 adet
Kolay
60 dk.
Glutensiz limonlu kurabiye tarifi çölyak hastalarının ve glutensiz beslenmeyi tercih edenlerin seçimi olacak.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image

Malzemeler

Hamur
1 su bardağıDr. Oetker Glutensiz Pirinç Unu
1 su bardağıDr. Oetker Glutensiz Mısır Nişastası
3 yemek kaşığıDr. Oetker Pudra Şekeri
1 çay kaşığıDr. Oetker Hamur Kabartma Tozu (gluten içermez)
100 gyumuşak margarin
1yumurta sarısı
1 poşetDr. Oetker Şekerli Vanilin (gluten içermez)
1 yemek kaşığılimon suyu
1limon kabuğu rendesi

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Glutensiz Pirinç Unu
Picture - Dr. Oetker Glutensiz Mısır Nişastası
Picture - Dr. Oetker Pudra Şekeri
Picture - Dr. Oetker Şekerli Vanilin (gluten içermez)
1

Ön hazırlık

Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 170 °C

Turbo pişirme: 160 °C

2

Hamurun hazırlanışı ve pişirme

Pirinç unu, mısır nişastası, pudra şekeri ve hamur kabartma tozunu bir kaba alın ve kaşık ile karıştırın. Üzerine margarin, yumurta sarısı, şekerli vanilin, limon suyu ve limon kabuğu rendesini ekleyip yoğurun.


Hamuru hafif mısır nişastası serpilmiş tezgaha alın. Merdane ile 0,5 cm kalınlığında açın ve 5 cm çapında kalp şeklinde kurabiye kalıbı ile kesin. Kestiğiniz hamurları fırın tepsisine sıralayın ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 15 - 20 dakika


Fırından çıkartıp soğutun.