Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Lor Tatlısı 2

(0)
0 0 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Tatlı lor ile hazırlanan şuruplu tatlı.

Yaklaşık 18 adet

pratik 40 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Lor Tatlısı 2

Şurup:

2 su bardağı toz şeker
2 su bardağı su
1 çay kaşığı limon suyu

Hamur:

500 g tatlı lor peyniri
1 yemek kaşığı un
1 tatlı kaşığı Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin
1 yumurta (orta boy)

Hazırlanışı

Hazırlanışı

1

Şurubun hazırlanışı

Su ve toz şekeri tencereye alıp arada karıştırarak kaynatın. Kaynamaya başlayınca limon suyunu ekleyip ocağı kısın ve 5 dakika daha kaynatın. Ocaktan alın ve soğumaya bırakın.

Fırın tepsisini margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 180 °C

Turbo pişirme: 170 °C

2

Hamurun hazırlanışı

Tatlı lor, un, hamur kabartma tozu, şekerli vanilin ve yumurtayı derin bir kaba alın ve iyice yoğurun. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alın ve elinizde yuvarlayın. Üzerlerine hafifçe bastırıp yağlanmış fırın tepsisine sıralayın ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 30 - 35 dakika

3

Servis

Fırından çıkarıp 2 dakika bekleyin ve üzerlerine soğuk şurubu dökün. Oda sıcaklığına gelince buzdolabına alın. Arzuya göre limon kabukları ile süsleyerek soğuk servis yapın.