Flag

Mangolu Kup

Yaklaşık 3 - 4 kup
Orta
30 dk.
Jelatinli krema üzerinde mango parçalı sos.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image

Malzemeler

Krema karışımı için
1 su bardağısüt
1 su bardağıkrema (%35 yağlı)
1 poşetDr. Oetker Şekerli Vanilin
0,5 çay bardağıtoz şeker
1 poşetDr. Oetker Jelatin
Mangolu karışım
1 adetmango
1,5 çay bardağısu
2 yemek kaşığıtoz şeker
1 tatlı kaşığıDr. Oetker Mısır Nişastası
Üzeri için
1 - 2 yemek kaşığıkırılmış Antep fıstığı

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Şekerli Vanilin
Picture - Dr. Oetker Jelatin
Picture - Dr. Oetker Mısır Nişastası
1

Kremanın hazırlanışı ve pişirme

Süt, krema, şekerli vanilin ve toz şekeri bir tencereye alın. Orta ısıdaki ocakta el çırpıcısı ile karıştırarak pişirin. Kaynama başlayınca jelatini ekleyin, ocağı kısın ve sürekli karıştırarak 2-3 dakika pişirin. Ocaktan alın ve arada karıştırarak 15-20 dakika soğutun. Soğuyan tatlıyı kupların yarısı dolacak şekilde paylaştırın. Oda sıcaklığına gelince buzdolabına alın ve 1 saat bekletin.

2

Mangolu karışımın hazırlanışı

Mangonun kabuğunu soyun, küçük küpler şeklinde kesin ve tencereye alın. Üzerine su, toz şeker ve mısır nişastasını ekleyip nişasta eriyinceye kadar karıştırın. Orta ısıdaki ocak üzerine alın ve karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca 1-2 dakika daha pişirmeye devam edin. Ocaktan alın ve arada karıştırarak soğutun.


Soğuyan kupların üzerine mangolu karışımı paylaştırın, Antep fıstığı ile süsleyin ve servis yapın.