Flag

Mangolu Tavukgöğsü

Yaklaşık 6 - 8 kişilik
Orta
360 dk.
Tavukgöğsü ve mango ile dondurarak hazırlanan freş bir tatlı.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image
Ekipmanlar
Kalıp
Dikdörtgen kalıp (16x20 cm)

Malzemeler

Mangolu karışım
3 adetmango
1 su bardağısu
2 yemek kaşığıtoz şeker
2 yemek kaşığılimon suyu
1 poşetDr. Oetker Tavukgöğsü
0,5 su bardağısüt
Süslemek için
taze nane

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Tavukgöğsü
1

Ön hazırlık

Mangoların kabuklarını soyun ve iri parçalara kesin. Bir tencereye alın, üzerine 1 su bardağı su, toz şeker ve limon suyunu ekleyin. Orta ateşte arada karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve 10-15 dakika daha pişirmeye devam edin. Ocaktan alın ve 10 dakika bekletin.

2

Karışımın hazırlanışı

Pişirdiğiniz mangoyu mutfak robotunda püre haline getirin. Tencereye alıp üzerine yarım su bardağı sütü ekleyin. Üzerine tavukgöğsü poşetini boşaltın. Orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başladığında ocağı kısın ve 2-3 dakika daha karıştırarak pişirmeye devam edin. Ocaktan alın ve arada karıştırarak soğutun. Oda sıcaklığına gelince kalıba alın, üzerini kapatın ve buzdolabının dondurucu bölümünde 5-6 saat bekletin.

3

Servis

Servisten 5-10 dakika önce tatlıyı dondurucudan çıkarın. Dondurma kaşığı ile toplar çıkarıp servis tabağına veya kuplara alın. Üzerlerini taze nane ile süsleyip bekletmeden servis yapın.