Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Mangolu Tavukgöğsü

(0)
0 0 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Tavukgöğsü ve mango ile dondurarak hazırlanan freş bir tatlı.

Yaklaşık 6 - 8 kişilik

pratik 40 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Mangolu Tavukgöğsü

Mangolu karışım:

3 adet mango
1 su bardağı su
2 yemek kaşığı toz şeker
2 yemek kaşığı limon suyu
1 poşet Dr. Oetker Tavukgöğsü
0,5 su bardağı süt

Süslemek için:

taze nane

Kalıp:

Dikdörtgen kalıp (16x20 cm)

Hazırlanışı

Hazırlanışı

1

Ön hazırlık

Mangoların kabuklarını soyun ve iri parçalara kesin. Bir tencereye alın, üzerine 1 su bardağı su, toz şeker ve limon suyunu ekleyin. Orta ateşte arada karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve 10-15 dakika daha pişirmeye devam edin. Ocaktan alın ve 10 dakika bekletin.

2

Karışımın hazırlanışı

Pişirdiğiniz mangoyu mutfak robotunda püre haline getirin. Tencereye alıp üzerine yarım su bardağı sütü ekleyin. Üzerine tavukgöğsü poşetini boşaltın. Orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başladığında ocağı kısın ve 2-3 dakika daha karıştırarak pişirmeye devam edin. Ocaktan alın ve arada karıştırarak soğutun. Oda sıcaklığına gelince kalıba alın, üzerini kapatın ve buzdolabının dondurucu bölümünde 5-6 saat bekletin.

3

Servis

Servisten 5-10 dakika önce tatlıyı dondurucudan çıkarın. Dondurma kaşığı ile toplar çıkarıp servis tabağına veya kuplara alın. Üzerlerini taze nane ile süsleyip bekletmeden servis yapın.