Flag

Kabaklı Mayalı Börek

8 - 10 adet
Orta
30 dk.
Kabak ve beyaz peynir dolgulu zeytinyağlı mayalı börek
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image
Ekipmanlar
Kalıp
Dikdörtgen kalıp (24x30 cm)

Malzemeler

Hamur
1 tatlı kaşığıDr. Oetker Aktif Maya
0,5 çay bardağıılık su
3 su bardağıun
1 çay bardağıılık su
1 çay bardağıılık süt
2 yemek kaşığızeytinyağı
1 çay kaşığıtoz şeker
1 çay kaşığıtuz
Yağlamak için
2 tatlı kaşığızeytinyağı
Dolgu
2 adetkabak
0,5 demetince doğranmış dereotu
3 yemek kaşığızeytinyağı
1yumurta akı
1 tatlı kaşığıkarabiber
1 tatlı kaşığıpul biber
1 çay kaşığıtuz
150 grendelenmiş beyaz peynir
Sürmek için
1 çay bardağızeytinyağı
Üzeri için
1yumurta sarısı
1 tatlı kaşığısüt
1 tatlı kaşığızeytinyağı
1 tatlı kaşığısusam
1 tatlı kaşığıçörek otu

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Aktif Maya
1

Hamurun hazırlanışı

Mayayı bir kaseye alıp üzerine yarım çay bardağı ılık suyu ekleyin. Kaşık ile birkaç kez karıştırıp 10-15 dakika bekletin.

Unu derin bir kaba eleyin. Beklettiğiniz maya, ılık su, ılık süt, zeytinyağı, toz şeker ve tuzu ilave edip yumuşak ve ele yapışmayan bir hamur haline gelinceye kadar yoğurun. Hamuru hafif unlanmış tezgaha alıp 2 dakika daha yoğurun. Kabın içine 1 tatlı kaşığı zeytinyağı döküp yayın. Hamuru kaba alıp üzerine 1 tatlı kaşığı zeytinyağı sürün. Üzerini kapatın ve 40 dakika bekletin.

2

Dolgunun hazırlanışı

Kabakları rendeleyip avucunuzda hafifçe sıkarak fazla suyunu çıkarın. Derin bir kaba alın, üzerine dereotu, zeytinyağı, yumurta akı, karabiber, pul biber, tuz ve peyniri ilave edip kaşık ile karıştırın.

3

Şekillendirme ve pişirme

Kalıbı zeytinyağı ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için çalıştırın.

Alt-üst pişirme: 180 °C

Turbo pişirme: 170 °C


Hamuru 6 eşit parçaya bölün. Bir tanesini hafif unlanmış tezgaha alın ve merdane ile 24x30 cm boyutlarında açın. Açtığınız hamuru kalıba alıp üzerine 1 yemek kaşığı zeytinyağı sürün. Aynı şekilde iki hamur daha açıp kalıba koyun ve üzerlerine zeytinyağı sürün. Üzerine kabaklı dolguyu yayın. Kalan üç hamuru aynı şekilde açıp zeytinyağı sürerek üzerine koyun.

Keskin bir bıçak ile dilimleyin. Yumurta sarısı, süt ve zeytinyağını karıştırıp üzerine sürün. Susam ve çörek otunu serpin. 15 dakika bekletin ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 35 - 40 dakika


Fırından çıkarıp ılık veya soğuduktan sonra servis yapın.