Kalıbı margarin ile yağlayın.
Unu eleyip maya ile karıştırın. Süt, sıvı yağ, yumurta ve tuzu ilave edip mikserin hamur karıştırıcı uçları ile önce düşük, sonra orta devirde 3 dakika karıştırın. Üzerine fıstık, jambon, kurutulmuş domates, taze soğan ve fesleğeni ilave edip düşük devirde 1 dakika daha karıştırın. Hamuru kalıba alın ve üzerini kaşık ile düzeltin. Üzerini kapatıp ılık ortamda 40 dakika bekletin.
Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.
Alt-üst pişirme: 170 °C
Turbo pişirme: 160 °C
Süre sonunda mayalanan keki fırının orta rafında pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 40 - 45 dakika
Fırından aldığınız keki 10 dakika bekletip kalıptan çıkartın. Dilimleyerek servis yapın.
İlgili Tarifler
Hamur işi
Hamur işi
Hamur işi