Flag

Mayalı Kıymalı Poğaça

20 adet
Orta
30 dk.
Dr. Oetker Hızlı Maya ile hazırlanan pratik kıymalı poğaça tarifi.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image

Malzemeler

Dolgu için
1 adetkuru soğan
2 - 3 yemek kaşığısıvı yağ
150 gkıyma
2 - 3 tutamtuz
0,5 çay kaşığıkarabiber
Hamur için
4 su bardağıun
1 poşetDr. Oetker Hızlı Maya
1 su bardağıyoğurt
0,5 çay bardağısıvı yağ
100 gyumuşak margarin
1yumurta akı
1 çay kaşığıtuz
Üzeri için
1yumurta sarısı
1 yemek kaşığıgaleta unu

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Hızlı Maya
1

Dolgunun hazırlanışı

Soğanı küp şeklinde doğrayıp bir tavaya alın. Üzerine sıvı yağı ekleyip orta ısıdaki ocakta karıştırarak 2-3 dakika kavurun. Üzerine kıyma ve tuzu ekleyip iyice kavurun. Ocaktan alıp karabiberi ilave edin, karıştırın ve soğumaya bırakın.

2

Hamurun hazırlanışı

Unu derin bir kaba eleyin. Üzerine hızlı maya poşetini boşaltın ve kaşık ile karıştırın. Yoğurt, sıvı yağ, margarin, yumurta akı ve tuzu ekleyip yumuşak bir hamur yoğurun. Hamuru beklemeden 20 eşit parçaya bölün. Her bir parçayı yuvarlayıp top haline getirin ve ortasına hafifçe bastırıp çukurlaştırın. Üzerine kıymalı karışımdan bir miktar koyup poğaça şeklinde ikiye katlayarak kapatın. Hamurların tamamını aynı şekilde hazırlayıp pişirme kağıdı serilmiş fırın tepsisine sıralayın. Üzerini ikinci bir fırın tepsisi ile kapatıp mayalanması için 15 dakika bekletin.

3

Pişirme ve servis

Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için çalıştırın.

Alt-üst pişirme: 190 °C

Turbo pişirme: 180 °C


Mayalanan hamurların üzerine yumurta sarsı sürün, galeta unu serpin ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 20 - 25 dakika


Fırından çıkarıp ılık servis yapın.