Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Mayalı Tava Böreği

(0)
4 3 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Böreğin en hızlı tarifi! Denenmiş, nefis, yumuşacık bu börek Sahur, Ramazan ve Kahvaltı sofraları için ideal.

Yaklaşık 4 - 5 kişilik

pratik 40 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Mayalı Tava Böreği

İç malzeme:

2 adet taze soğan
1 su bardağı ince doğranmış maydanoz
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

Hamur:

2 - 2,5 su bardağı un
1 poşet Dr. Oetker Hızlı Maya
0,5 çay kaşığı tuz
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 su bardağı ılık süt

Pişirmek için:

2 yemek kaşığı sıvı yağ

preparation

Hazırlanışı

1

Ön hazırlık

Taze soğanları ayıklayıp ince doğrayın ve bir kaba alın. Üzerine maydanoz ve kaşar peynirini ilave edip iyice karıştırın.

2

Hamurun hazırlanışı

Unu bir kaba alın. Üzerine maya ve tuzu ilave edip karıştırın. Sıvı yağ ve ılık sütü ekleyin iyice yoğurun. Üzerini kapatın ve 15 dakika mayalanmaya bırakın.

3

Şekillendirme ve pişirme

Mayalanan hamuru tezgaha alın. Hazırladığınız iç malzemeyi hamura azar azar ilave edin ve hamuru içe doğru katlayarak yoğurun. Elinizle bastırarak 24 cm çapında açın. Tavaya 2 yemek kaşığı sıvı yağ alın ve orta ateşte ısıtın. Hazırladığınız hamuru tavaya alın ve kapağını kapatıp arkalı önlü pembeleşinceye kadar pişirin. Ilık servis yapın.