Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Maydanozlu Çörekler

(0)
5 1 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Maydanoz kaplı mayalı çörekler.

12 adet

pratik 30 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Maydanozlu Çörekler

Hamur:

1 tatlı kaşığı Dr. Oetker Aktif Maya
0,5 çay bardağı ılık süt
2 - 2,5 su bardağı un
1 yumurta (orta boy)
1 tatlı kaşığı tuz
0,5 çay kaşığı toz şeker
1 çay bardağı ılık süt
3 yemek kaşığı sıvı yağ

Üzeri için:

5 - 6 dal maydanoz
2 yemek kaşığı sıvı yağ

preparation

Hazırlanışı

1

Hamurun hazırlanışı

Mayayı bir kaseye alın ve üzerine yarım çay bardağı ılık sütü ilave edin. Kaşık ile birkaç kez karıştırın ve 10-15 dakika bekletin.


Unu derin bir kaba eleyin ve üzerine beklettiğiniz mayayı ilave edin. Yumurta, tuz,  toz şeker, ılık süt ve sıvı yağı ilave edip yumuşak bir hamur elde edinceye kadar iyice yoğurun. Üzerini kapatın ve ılık ortamda 40-45 dakika bekletin.



Maydanozun yapraklarını yıkayıp iyice kurulayın. İnce olarak kıyın ve bir kaseye alın. Üzerine sıvı yağı ilave edin ve kaşık ile karıştırın.

2

Şekillendirme ve pişirme

Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin.

Mayalanan hamuru hafif unlanmış tezgaha alın ve kısa bir süre yoğurun. 24 eşit parçaya bölün. 


Her birini tezgah üzerinde 10 cm uzunluğunda rulo şekline getirin. İki adet rulo hamuru artı şeklinde üst üste koyun. Birbirine geçmiş zincir halkalar oluşturmak için; önce altta duran hamurun karşılıklı iki ucunu üste alıp birleştirin. Sonra bu hamuru hafifçe yana yatırıp veya biraz yukarı kaldırıp içte kalan hamurun uçlarını da karşı yönde birleştirerek ona da zincir halkası şekli verin. Böylece iç içe geçmiş iki zincir halkası elde etmiş olursunuz. Hamurların tamamını bu şekilde hazırlayın ve fırın tepsisine sıralayın. Maydanozlu sıvı yağı fırça ile hamurlara sürün ve 15 dakika bekletin. 

Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 180 °C

Turbo pişirme: 170 °C

Süre sonunda hamurları pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 20 - 25 dakika

Fırından çıkarıp ılık veya soğuduktan sonra servis yapın.