Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Merengli Çikolatalı Pasta

Mereng kaplı çikolatalı bademli pasta.

yaklaşık 8 dilim

pratik 60 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Merengli Çikolatalı Pasta

Hamur:

1 su bardağı un
1 poşet Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
1,5 yemek kaşığı Dr. Oetker Kakao
2 yumurta (orta boy)
2 yumurta sarısı
3 yemek kaşığı toz şeker
0,5 çay bardağı süt
0,5 çay bardağı sıvı yağ
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin

Dolgu:

1 poşet Dr. Oetker Çikolatalı Pastacı Kreması - Instant
2,5 çay bardağı buzdolabında soğutulmuş süt
0,5 çay bardağı iri kırılmış kabuksuz badem

Mereng:

2 yumurta akı
1,5 çay bardağı Dr. Oetker Pudra Şekeri
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin
1 çay kaşığı limon suyu

Kalıp:

Dr. Oetker Tradition Serisi Kelepçeli Kalıp (Ø 18 cm)

preparation

Hazırlanışı

1

Ön hazırlık

Kalıba pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 170 °C

Turbo pişirme: 160 °C

2

Hamurun hazırlanışı ve pişirme

Un, hamur kabartma tozu ve kakaoyu karıştırıp bir kaba eleyin. Yumurta, yumurta sarıları ve toz şekeri ayrı bir çırpma kabına alın. Mikserin yüksek devrinde 1 dakika çırpın. Üzerine süt, sıvı yağ, un karışımı ve şekerli vanilini ilave edip mikserin düşük devrinde 2 dakika daha çırpın. Hamuru kalıba alın, üzerini düzeltin ve pişirin.

Pişirme süresi: yaklaşık 30 - 35 Dakika

Fırından alın, 5 dakika bekletip kalıptan çıkarın ve soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra pişirme kağıdından ayırın ve enlemesine üçe kesin.

3

Dolgunun hazırlanışı

2,5 çay bardağı soğuk sütü çırpma kabına alın. Üzerine pastacı kremasını boşaltın. Mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde toplam 3 dakika çırpın.

4

Pastanın hazırlanışı

Kekin ilk katını pişirme kağıdı serilmiş bir tepsiye alın. Üzerine hazırladığınız pastacı kremasının yarısını yayın ve bademlerin yarısını serpin. Üzerine ikinci kat keki kapatın. Üzerine kalan kremayı yayın ve bademleri serpin. Son kat keki kapatın ve buzdolabında 2-3 saat bekletin.

5

Merengin hazırlanışı ve servis

Fırını ızgara ayarında 220°C'ye ayarlayıp çalıştırın. Yumurta aklarını mikserin yüksek devrinde kar haline gelinceye kadar 2-3 dakika çırpın. Düşük devirde çırpmaya devam ederek pudra şekerini azar azar ilave edin ve 2 dakika daha çırpın. Şekerli vanilin ve limon suyunu ekleyip düşük devirde 1 dakika daha çırpın. Pastanın üzerine yayın. Tatlı kaşığının tersi ile merengin üzerinde şekiller oluşturun. Pişirme kağıdı ile fırın tepsisine alın. Fırının en üst rafına koyun, kapağını tam kapatmadan merengin yüzeyi hafif kızarıncaya kadar bekletin. Fırından çıkarıp oda sıcaklığına gelinceye kadar bekletin. Pastayı servis tabağına alın ve buzdolabında 20 dakika daha bekletin. Dilimleyerek servis yapın.

Bu tarifte kullanılan kalıbı Dr. Oetker Sanal Mağaza’dan temin edebilirsiniz.