Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Meyveli Bezeli Pasta

(0)
4 3 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Puding dolgulu meyveli, bezeli pasta.

Yaklaşık 6 dilim

biraz zaman alır 100 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Meyveli Bezeli Pasta

Kek:

1 su bardağı un
0,5 çay bardağı Dr. Oetker Mısır Nişastası
1 - 1,5 yemek kaşığı Dr. Oetker Kakao
1 poşet Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
4 yumurta (orta boy)
1 çay bardağı toz şeker
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin

Beze:

2 yumurta akı
1 tutam tuz
1,5 çay bardağı Dr. Oetker Pudra Şekeri
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin
1 poşet Dr. Oetker Hazır Böğürtlenli Sos

Dolgu:

1 poşet Dr. Oetker Bitter Çikolatalı Puding
2,5 su bardağı süt
4 yemek kaşığı iri kırılmış Antep fıstığı
0,5 çay bardağı yaban mersini (blueberry)
0,5 su bardağı çekirdeksiz vişne
0,5 su bardağı küp şeklinde doğranmış çilek

Islatmak için:

1 su bardağı vişne suyu

Kaplama:

1 poşet Dr. Oetker Orman Meyveli Krem Şanti
1 su bardağı buzdolabında soğutulmuş süt

Süslemek için:

yaban mersini (blueberry)

Kalıp:

Kelepçeli kalıp (Ø 18 cm)

Hazırlanışı

Hazırlanışı

1

Ön hazırlık

Kalıbın tabanına pişirme kağıdı serin ve kenarını margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 170 °C

Turbo pişirme: 160 °C

2

Hamurun hazırlanışı ve pişirme

Un, mısır nişastası, kakao ve hamur kabartma tozunu karıştırıp eleyin. Yumurta, toz şeker ve şekerli vanilini ayrı bir çırpma kabına alın, mikser ile 2 dakika çırpın. Hazırladığınız un karışımını ilave edin ve 1 dakika daha çırpın. Hamuru kalıba alın, üzerini düzeltin ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 20 - 25 dakika

Fırından aldığınız keki 15 dakika sonra kalıptan çıkarın ve soğumaya bırakın.

3

Bezenin hazırlanışı

Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 130 °C

Turbo pişirme: 120 °C

Yumurta akı ve tuzu cam veya çelik bir çırpma kabına alın, mikserin en yüksek devrinde 3 dakika çırpın. Pudra şekeri ve şekerli vanilini karıştırın, çırptığınız yumurta aklarına 3 seferde ekleyerek orta devirde toplam 2 dakika çırpın. Krema sıkma torbasına düz uç takın. Daha sonra böğürtlen sos poşetini açın, hazırlamış olduğunuz krema sıkma torbasının içine, uç takılı kısmından başlayıp torbanın geniş tarafına doğru şerit çizecek şekilde sıkın. Bu şekilde torbanın içine aralıklarla birçok şerit yapın. Üzerine hazırladığınız yumurta akını doldurun. Böylece sıkıldığında hareli bezler elde edeceksiniz. Fırın tepsisine 3 cm çapında aralıklı sıkın ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 25 - 30 dakika

Fırından çıkarıp soğumaya bırakın.

4

Dolgunun hazırlanışı

Sütü tencereye boşaltın. Üzerine pudingi ilave edin ve orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynama başlayınca ocağı kısıp 2-3 dakika daha karıştırarak pişirmeye devam edin. Süre sonunda ocaktan alın ve arada karıştırarak soğutun.

5

Şekillendirme ve dolgu

Keki enlemesine üçe kesin ve ilk katı servis tabağına alın. Vişne suyu ile ıslatın ve üzerine pudingin yarısını yayın. Antep fıstığı, yaban mersini, vişne ve çileklerin yarılarını üzerine sıralayın. İki adet bezeyi bıçak yardımıyla 4-5 parçaya bölün ve meyvelerin üzerine sıralayın. Kekin ikinci katını üzerine kapatın, vişne suyu ile ıslatın ve kalan malzemeleri aynı şekilde sıralayın. En üste üçüncü keki koyun ve vişne suyu ile ıslatın. Buzdolabında bekletin.

6

Süsleme ve servis

Soğuk sütü çırpma kabına alın ve üzerine krem şanti poşetini ilave edin. Mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde 2-3 dakika çırpın. Hazırladığınız pastanın üzerini kaplayın. Kalan krem şantiyi yıldız uçlu krema sıkma torbasına doldurun ve pastanızın üzerini süsleyin. Buzdolabında 2-3 saat bekletin. Servisten önce beze ve yaban mersini ile süsleyin.

Bu tarifte kullanılan kalıbı Dr. Oetker Sanal Mağaza'dan temin edebilirsiniz.