Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Mır Mır

(0)
0 0 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Pastanıza kedi şekli verin, çocuklarınızı sevindirin.

Yaklaşık 4 porsiyon

pratik 60 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Mır Mır

Pandispanya:

1,5 çay bardağı Dr. Oetker Pandispanya Un
1 yumurta (orta boy)
2 yemek kaşığı su

Islatmak için:

6 - 7 yemek kaşığı süt

Üzeri için:

1 poşet Dr. Oetker Krem Şanti
1 su bardağı buzdolabında soğutulmuş süt
2 - 3 yemek kaşığı çilek marmeladı
30 g bitter çikolata
Renkli şekerlemeler

Kalıp:

Kelepçeli kalıp (Ø 12 cm)

Hazırlanışı

Hazırlanışı

1

Ön hazırlık

Kalıbın tabanına pişirme kağıdı serin ve kalıbın kenarlarını margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 170 °C

Turbo pişirme: 160 °C

2

Hamurun hazırlanışı ve pişirme

Pandispanya unu yumurta ve su ile 5-6 dakika çırpın. Hazırladığınız kalıba döküp üzerini düzeltin ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 25 - 30 dakika

3

Şekillendirme

Fırından çıkarıp soğutun. Kalıptan çıkarıp enlemesine ikiye kesin. Bir katın kenarından kedinin kuyruğunu oluşturmak için hilal şeklinde ince uzun bir parça kesin. Kalan pandispanyanın ucundan bir parça kesin, bunu tekrar ikiye keserek kulakları elde edin. Kalan pandispanyayı da kafa şeklinde kullanın.

Bütün kalan pandispanya katını servis tabağına yerleştirin, süt ile ıslatın ve üzerine çilek marmeladı sürün. Yanına kafa, kulaklar ve kuyruğu yerleştirip süt ile ıslatın.

4

Krem şanti

Krem şantiyi soğuk süt ile 2-3 dakika çırpın. Pandispanyayı krem şanti ile kaplayın, kaşığın tersi ile çukurlar oluşturarak şekillendirin. Çilek marmeladı, eritilmiş çikolata ve renkli şekerlemelerle süslemeyi tamamlayın.

Bu tarifte kullanılan kalıbı Dr. Oetker Sanal Mağaza'dan temin edebilirsiniz.