Flag

Neşeli Kalpler

6 adet
Orta
160 dk.
Portakallı krem şanti dolgulu glazürlü kalp kekler.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image
Ekipmanlar
Kalıp
Dr. Oetker 6'lı Kalp Muffin Kalıbı

Malzemeler

Hamur
100 gyumuşak margarin
1 çay bardağıtoz şeker
2yumurta
1 poşetDr. Oetker Şekerli Vanilin
1,5 çay bardağıun
1 yemek kaşığıDr. Oetker Mısır Nişastası
1 tatlı kaşığıDr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
Dolgu
1 poşetDr. Oetker Krem Şanti
1 su bardağıbuzdolabında soğutulmuş süt
1portakal kabuğu rendesi
Üzeri için
1,5 su bardağıDr. Oetker Pudra Şekeri
3 - 4 yemek kaşığısüt
Süslemek için
2 - 3 yemek kaşığıkırılmış Antep fıstığı
2 - 3 yemek kaşığıDr. Oetker Bitter Çikolata Parçaları
ahududu

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Şekerli Vanilin
Picture - Dr. Oetker Mısır Nişastası
Picture - Dr. Oetker Krem Şanti
Picture - Dr. Oetker Pudra Şekeri
Picture - Dr. Oetker Bitter Çikolata Parçaları
1

Ön hazırlık

Kalıbı margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 170 °C

Turbo pişirme: 160 °C

2

Hamurun hazırlanışı ve pişirme

Margarin ve toz şekeri çırpma kabına alın ve mikser ile 1 dakika çırpın. Yumurta ve şekerli vanilini ekleyip 1 dakika daha çırpın. Un, nişasta ve hamur kabartma tozunu karıştırıp eleyerek karışıma ilave edin. Mikserin düşük devrinde 2 dakika çırpın. Hamuru muffin kalıbına paylaştırın. Üzerini düzeltin ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 20 - 25 dakika


Fırından aldığınız kekleri 10 dakika sonra kalıptan çıkarın. Soğutup her birini enlemesine ikiye kesin.

3

Dolgunun hazırlanışı

Krem şantiyi 1 su bardağı soğuk süt ile 3-4 dakika çırpın. Üzerine portakal kabuğu rendesini ekleyip kısa bir süre daha çırpın. Keklerin ilk katlarının üzerine krem şanti yayın ve ikinci katlarını kapatın.

4

Süsleme ve servis

Pudra şekerini derin bir kaseye alın. Üzerine sütü azar azar ekleyip pürüzsüz bir yapı elde edinceye kadar kaşık ile iyice karıştırın. Hazırladığınız glazürü keklerin üzerine kaşık ile yayın. Glazür donmadan Antep fıstığı, çikolata parçaları ve ahududu ile süsleyin. Buzdolabında 1-2 saat bekletin ve servis yapın.