Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Nevzine Tatlısı

(0)
5 3 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Kayseri yöresine ait pekmezli cevizli bir tatlı.

Yaklaşık 18 - 20 dilim

pratik 40 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Nevzine Tatlısı

Şurup:

2 su bardağı toz şeker
2,5 su bardağı su
0,5 su bardağı üzüm pekmezi

Hamur:

2,5 su bardağı un
1 poşet Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
1 yumurta (orta boy)
100 g eritilmiş tereyağı
0,5 su bardağı tahin
0,5 su bardağı süt
0,5 su bardağı sıvı yağ
0,5 yemek kaşığı sirke
1 su bardağı iri kırılmış ceviz

Kalıp:

Dikdörtgen kalıp (22x30 cm)

Hazırlanışı

Hazırlanışı

1

Şurubun hazırlanışı

Toz şeker ve suyu bir tencereye alın ve orta ateşte şeker eriyinceye kadar karıştırıp kaynamaya bırakın. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve 5 dakika sonra ocaktan alın. 10 dakika soğumaya bırakıp süre sonunda pekmezi ilave edin. Karıştırın ve iyice soğuması için bekletin.

2

Hamurun hazırlanışı ve pişirme

Kalıbı margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 180 °C

Turbo pişirme: 170 °C

Un ile hamur kabartma tozunu karıştırıp eleyin. Yumurta, eritilmiş tereyağı, tahin, süt, sıvı yağ ve sirkeyi ayrı bir kaba alın, el çırpıcısı ile karıştırın. Üzerine un karışımını ekleyin, kaşık veya çatal ile karıştırıp yumuşak bir hamur elde edin. Cevizleri ilave edin ve karıştırın. Hamuru kalıba alın ve kaşığın tersi ile bastırarak yayın. Çatal ile hamurun üzerine bastırarak şekiller oluşturun ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 20 - 25 dakika

Fırından çıkarıp bekletmeden üzerine soğuk şurubu dökün. Oda sıcaklığına gelince buzdolabına alın. 3-4 saat bekletip dilimleyerek servis yapın.