Süt ve pudingi tencereye alın ve orta ısıdaki ocakta karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve 2-3 dakika daha karıştırarak pişirmeye devam edin. Ocaktan alın ve arada karıştırarak soğutun.
Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için çalıştırın.
Alt-üst pişirme: 190 °C
Turbo pişirme: 180 °C
Tereyağını küçük bir kaba alın ve düşük ısıdaki ocakta eritin. Rengi kahverengi oluncaya kadar bekletin. Daha sonra ocaktan alın ve soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra derin bir kaba alın. Toz şeker ve esmer şekeri ekleyip kaşık ile iyice karıştırın. Yumurta, şekerli vanilin, tuz, muskat, tarçın ve karbonatı da ilave edip tekrar karıştırın. Unun yarısını ilave edin ve eliniz ile yoğurmaya başlayın. Kalan unu azar azar ilave ederek yumuşak bir hamur hazırlayın. Çikolata parçalarını ekleyip kısa bir süre yoğurun. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp elinizde yuvarlayın ve yassılaştırın. Fırın tepsisine sıralayın ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 10 - 12 dakika
Fırından alın ve tepsinin içinde soğumaya bırakın.
Kurabiyeleri iri parçalara kırın. Pudingi aralara kurabiye parçaları koyarak kuplara doldurun. Buzdolabına alın ve en az 1 saat bekletin.
Kremayı mikser ile 1-2 dakika çırpın. Servisten önce kupların üzerine kurabiye parçaları ve krema koyun.
İlgili Tarifler
Tatlılar
Tatlılar
Tatlılar