Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Okul Çantası

(0)
0 0 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Vişne, çilek, çikolata parçaları ve pastacı kreması dolgulu okul çantası şeklinde eğlenceli bir pasta tarifi.

Yaklaşık 10 - 12 dilim

biraz zaman alır 50 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Okul Çantası

Hamur:

1 paket Dr. Oetker Sade Kek Karışımı
4 yumurta (orta boy)
2 su bardağı toz şeker
1 su bardağı süt
125 g yumuşak margarin
0,5 su bardağı sıvı yağ
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin

Dolgu:

1 poşet Dr. Oetker Vanilya Aromalı Pastacı Kreması - Instant
3 çay bardağı buzdolabında soğutulmuş süt
1 su bardağı dondurulmuş çekirdeksiz vişne
1 su bardağı küp şeklinde doğranmış çilek
1 çay bardağı Dr. Oetker Çikolata Parçaları

Kaplamak için:

2 poşet Dr. Oetker Krem Şanti
2 su bardağı buzdolabında soğutulmuş süt
Yaklaşık 30 - 35 damla Dr. Oetker Jel Renklendirici - Sarı
Yaklaşık 30 - 35 damla Dr. Oetker Jel Renklendirici - Mavi

Süslemek için:

50 g bitter çikolata
1 poşet Dr. Oetker Pasta Süsü - Konfeti
1 poşet Dr. Oetker Pasta Süsü - Yıldız

Kalıp:

Dr. Oetker Varino Serisi Ayarlanabilir Kare Pişirme Çerçevesi 24-46 cm

preparation

Hazırlanışı

1

Ön hazırlık

 Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Kalıbı 27X27 cm boyutlarına ayarlayın, fırın tepsisine yerleştirin ve kenarlarını margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 170 °C

Turbo pişirme: 160 °C

2

Hamurun hazırlanışı

Yumurta ve toz şekeri çırpma kabına alın. Mikser ile beyazlaşıncaya kadar, yaklaşık 3 dakika çırpın. Süre sonunda süt, margarin, sıvı yağ, şekerli vanilin ve sade kek karışımını ilave edip 3 dakika daha çırpın. Hamuru hazırladığınız kalıba alın, üzerini düzeltin ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 50 - 55 dakika

Fırından çıkarın ve soğumaya bırakın.

3

Şekillendirme ve dolgu

Sütü çırpma kabına alın ve pastacı kremasını ilave edin. Mikser ile 3 dakika çırpın. Çantaya cep oluşturmak için kekin üst iki kenarından eşit ölçülerde birer üçgen kesin. Kestiğiniz üçgenleri kare oluşturacak şekilde birleştirin. Büyük parça keki enlemesine ikiye kesin. Alt katı servis tabağına alın. Hazırladığınız kremayı kekin üzerine yayın. Vişne ile çilek sıralayın ve çikolata parçalarını serpin. İkinci kat keki üzerine  alın ve eliniz ile hafifçe bastırın. Kare şekli verdiğiniz üçgen parçaları cep şeklinde pastanın üzerine koyun.

4

Kaplama ve süsleme

1 su bardağı sütü çırpma kabına alın ve 1 poşet krem şanti ilave edin. Mikser ile 2-3 dakika çırpın. Sarı jel renklendiriciyi ilave edin ve karıştırın. Hazırladığınız pastanın  2 cm genişliğinde üst kenarını ve yanlarını kaplayın. Kalan krema ile çantanın sapını yapın. İkinci poşet krem şantiyi süt ile aynı şekilde hazırlayın. Yarısını ayrı bir kaba alın. Mavi jel renklendirici ekleyin ve kısa bir süre daha çırpın. Beyaz ve mavi renkli kremaları iki ayrı yıldız uçlu krema sıkma torbasına doldurun, pastanın üzerine sıkarak kaplayın. Çikolatayı benmari yöntemi ile eritin ve pişirme kağıdından hazırladığınız huniye doldurun. Ucunu makas ile kesip  pastanın kenar kısımlarını çizin. Buzdolabında 1-2 saat bekletin. Pasta süslerini serpin ve dilimleyerek servis yapın.