Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Orman Meyveli Turta

(0)
0 0 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Orman meyveleri ve pastacı kreması ile hazırlanan turta tarifi.

Yaklaşık 10 dilim

pratik 40 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Orman Meyveli Turta

Hamur:

2 su bardağı un
0,5 çay bardağı Dr. Oetker Pudra Şekeri
1 tutam tuz
125 g tereyağı (soğuk-küp şeklinde kesilmiş)
4 - 5 yemek kaşığı buzdolabında soğutulmuş su

Dolgu:

1 poşet Dr. Oetker Vanilya Aromalı Pastacı Kreması - Instant
2,5 çay bardağı buzdolabında soğutulmuş süt
500 g orman meyveleri

Üzeri için:

1 yumurta sarısı
1 yemek kaşığı süt

Kalıp:

Kelepçeli kalıp (Ø 24 cm)

Hazırlanışı

Hazırlanışı

1

Hamurun hazırlanışı

Unu derin bir kaba eleyin. Pudra şekeri ve tuzu ekleyip kaşık ile iyice karıştırın. Üzerine tereyağı parçalarını ekleyip parmak uçlarınızla fazla ezmeden karıştırarak granüller haline getirin.

Üzerine soğuk suyu ekleyin ve hamur toparlanıncaya kadar kısa bir süre yoğurun. Hamuru streç filme sarın ve buzdolabında 1 saat bekletin.

2

Şekillendirme ve pişirme

Kalıbı margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 180 °C

Turbo pişirme: 170 °C

Beklettiğiniz hamurdan limon büyüklüğünde bir parça ayırın. Kalan hamuru unlanmış tezgahta merdane ile 26 cm çapında açın. Açtığınız hamuru unlanmış merdaneye sarın. Kalıbın üzerine ortalayıp merdaneden yavaşça açarak yerleştirin. Hamuru kalıbın tabanına ve kenarlarına, 2 cm yüksekliğinde olacak şekilde hafifçe bastırarak yayın.

3

2,5 çay bardağı soğuk sütü çırpma kabına alın. Üzerine pastacı kreması poşetini boşaltın. Mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde 3 dakika çırpın. Hazırladığınız kremayı kalıp içindeki hamurun üzerine yayın. Orman meyvelerini kremanın üzerine sıralayın. Kenarlardaki hamuru spatula yardımı ile hafifçe sıyırarak meyvenin üzerine kapatın.

Ayırdığınız hamuru unlanmış tezgahın üzerinde 2-3 mm kalınlığında açın. Hamurdan 1,5 cm genişliğinde şeritler kesin. Bu şeritleri meyvenin üzerine sepet şeklinde yerleştirin. Yumurta sarısı ve sütü çatal ile çırpın, şeritlerin üzerine sürün ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 30 - 35 dakika

Fırından çıkarıp soğumaya bırakın. Kalıptan çıkarıp dilimleyerek servis yapın.