Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Otlu Karadeniz Pidesi

(0)
0 0 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Dereotu, maydanoz ve peynir ile hazırlanan Karadeniz pidesi.

4 adet

pratik 60 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Otlu Karadeniz Pidesi

Hamur:

2 tatlı kaşığı Dr. Oetker Aktif Maya
0,5 çay bardağı su
3 su bardağı un
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı toz şeker
1 yemek kaşığı sıvı yağ
1 su bardağı ılık su

İç malzeme:

1 demet maydanoz
1 demet dereotu
150 g beyaz peynir
100 g kaşar peyniri
0,5 çay kaşığı tuz
0,5 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pul biber
1 yumurta akı

Üzeri için:

2 yumurta (orta boy)
50 g tereyağı

preparation

Hazırlanışı

1

Hamurun hazırlanışı

2 tatlı kaşığı mayayı bir kaseye alın ve üzerine yarım çay bardağı ılık suyu ilave edin. Kaşık ile birkaç kez karıştırıp 10-15 dakika bekletin.

Unu derin bir kaba eleyin ve üzerine beklettiğiniz mayayı ilave edin. Tuz, toz şeker, sıvı yağ ve suyu ekleyip yumuşak bir hamur elde edinceye kadar iyice yoğurun. Üzerini kapatıp ılık ortamda 40-45 dakika bekletin.

2

İç malzemenin hazırlanışı

Maydanoz ve dereotunu ince doğrayın. Üzerine beyaz peynir ve kaşar peynirini rendeleyin. Tuz, karabiber, pul biber ve yumurta akını ekleyip çatal ile iyice karıştırın.

3

Şekillendirme ve pişirme

İki adet fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 180 °C

Turbo pişirme: 170 °C

Mayalanan hamuru kısa bir süre yoğurun ve 4 eşit parçaya bölün. Her birini unlanmış tezgahta merdane ile yaklaşık 15x30 cm boyutlarında oval açın. Fırın tepsilerine yerleştirin ve üzerlerine kenarlarında 1 cm boşluk kalacak şekilde iç malzemeden yayın. Kenar boşluklarını kıvırarak pide şekli verin ve eliniz ile bastırarak düzeltin. Yumurtaları çatal ile karıştırıp kıymalı karışımın üzerine gelecek şekilde sürün. Tepsileri fırına yerleştirip pişirmenin 10. dakikasında tepsi yerlerini değiştirerek belirtilen sürede kızarıncaya kadar pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 20 - 25 dakika

Fırından çıkardığınız pidelerin kenarlarını tereyağı ile hafifçe yağlayın ve sıcak servis yapın.