Bal kabağını rendeleyip geniş bir tavaya alın. Orta ateşte arada karıştırarak suyunu tamamen çekinceye kadar pişirin. Ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
Maydanoz, dereotu ve taze soğanları yıkayıp fazla suyunu mutfak havlusu ile kurulayın. Hepsini ince doğrayın.
Yumurta, yoğurt ve sıvı yağı derin bir kaba alın. El çırpıcısı veya çatal ile iyice çırpın. Üzerine tuz, karabiber ve glutensiz sade unu ilave edip tekrar karıştırın. Bal kabağı, doğradığınız yeşillikler, rendelenmiş beyaz peynir ve kaşar peynirini ekleyip iyice karıştırın.
Yapışmaz yüzeyli tavaya 1 tatlı kaşığı sıvı yağı dökün ve orta ateşte ısıtın. Hamurdan bir yemek kaşığı dolusu alıp tavaya dökün. Orta ateşte kenarları hafif pembeleşinceye kadar pişirin. Daha sonra çevirip diğer yüzünü pişirin. Her bir hamur için tavayı tekrar yağlayarak hamurun tamamını aynı şekilde pişirin. Ilık veya soğuduktan sonra servis yapın.
İlgili Tarifler
Tuzlular
Tuzlular
Tuzlular