Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Otlu Kurabiye

(0)
4 12 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Maydanoz, dereotu, taze soğan  ve kaşar peyniri ile hazırlanan tuzlu kurabiye tarifi.

Yaklaşık 30 - 35 adet

pratik 40 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Otlu Kurabiye

Hamur:

1 yumurta (orta boy)
1 yumurta akı
150 g yumuşak margarin
1 tatlı kaşığı tuz
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
3 - 3,5 su bardağı un
1 poşet Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
0,5 demet ince doğranmış maydanoz
0,5 demet ince doğranmış dereotu
4 - 6 adet taze soğan (ince doğranmış)

Üzeri için:

1 yumurta sarısı

preparation

Hazırlanışı

1

Ön hazırlık

Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 190 °C

Turbo pişirme: 180 °C

2

Hamurun hazırlanışı ve pişirme

1 yumurta ve yumurta akını derin bir kaba alın. Margarin, tuz ve kaşar peyniri rendesi ile karıştırın. Un ve hamur kabartma tozunu ekleyip yumuşak bir hamur yoğurun. Maydanoz, dereotu ve taze soğanı ekleyip iyice yoğurun. 0,5 cm kalınlığında açıp çay bardağı ile kesin. Fırın tepsisine sıralayın. Üzerlerine yumurta sarısı sürün ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 15 - 20 dakika

Fırından çıkarıp soğumaya bırakın.