Elmaların kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın. Toz şeker ile suyunu çekinceye kadar pişirin ve ocaktan alın. Ceviz, fındık, kuru üzüm ve tarçını ekleyip karıştırın ve soğumaya bırakın.
Fırın tepsisini tereyağı ile yağlayın veya pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için çalıştırın.
Alt-üst pişirme: 180 °C
Turbo pişirme: 170 °C
Un ve hamur kabartma tozunu karıştırıp bir kaba eleyin. Üzerine şekerli vanilin, tereyağı, toz şeker, yumurta sarısı ve sütü ilave edip yoğurun. Hamuru dört eşit parçaya bölün. Her birini merdane ile 20x20 cm boyutlarında ve 0,5 cm kalınlığında açın. Üzerlerine elmalı içi paylaştırarak yayın ve rulo şeklinde sarın. Tepsiye alın. Üzerlerine yumurta akı sürün ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 30 - 35 dakika
Fırından alın ve soğumaya bırakın. Üzerlerine pudra şekeri serpin ve dilimleyerek servis yapın.
İlgili Tarifler
Kurabiyeler
Kurabiyeler
Kurabiyeler