Flag

Panna Cotta

4 kase
Orta
30 dk.
Dr. Oetker Jelatin ile hazırlanan pratik ve nefis Panna Cotta tarifi.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Bu tarife özel ipuçları
Arzuya göre çilekli sos yerine Dr. Oetker Hazır Böğürtlenli Sos kullanabilirsiniz.
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image

Malzemeler

Panna Cotta için
1,5 su bardağısüt
1 su bardağıkrema
0,5 çay bardağıtoz şeker
1 poşetDr. Oetker Şekerli Vanilin
1 poşetDr. Oetker Jelatin
Üzeri için
12 adetçilek
1 çay bardağısu
2 yemek kaşığıtoz şeker
1,5 tatlı kaşığıDr. Oetker Mısır Nişastası

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Şekerli Vanilin
Picture - Dr. Oetker Jelatin
Picture - Dr. Oetker Mısır Nişastası
1

Ön hazırlık

8-9 cm çapındaki 4 adet kaseyi su ile çalkalayarak ıslatın. 

2

Karışımın hazırlanışı

Süt, krema, toz şeker, şekerli vanilin ve jelatini bir tencereye alın ve karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve 2 dakika daha pişirmeye devam edin. Ocaktan alın ve ıslattığınız kaselere paylaştırın. Oda sıcaklığına gelince buzdolabına alın ve 3 saat bekletin.

3

Sosun hazırlanışı

10 adet çileği mutfak robotunda püre haline getirin ve bir tencereye alın. Üzerine su, toz şeker ve nişastayı ekleyin. Orta ateşte karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve 2 dakika daha pişirmeye devam edin. Ocaktan alın ve arada karıştırarak soğutun.

4

Servis

Tatlıları ters çevirerek servis tabaklarına alın. Üzerlerine hazırladığınız sosu dökün, çilek ile süsleyin ve servis yapın.

Bu tarife özel ipuçları

  • Arzuya göre çilekli sos yerine Dr. Oetker Hazır Böğürtlenli Sos kullanabilirsiniz.