Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Pastacı Kremalı Bal Kabaklı Pasta

Bal kabağı sevenler için lezzetli bir pasta.

yaklaşık 8 - 10 dilim

pratik 40 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Pastacı Kremalı Bal Kabaklı Pasta

Dolgu:

1 kg bal kabağı
1 su bardağı toz şeker
1 adet kabuk tarçın
4 - 5 adet karanfil
1 su bardağı öğütülmüş ceviz
1 poşet Dr. Oetker Pastacı Kreması - Pişmeli
2 su bardağı süt
80 g margarin

Hamur:

1 su bardağı un
1 çay kaşığı Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
2 yumurta akı
1 çay bardağı toz şeker
100 g tereyağı (oda sıcaklığında)
2 yemek kaşığı süt
2 yumurta sarısı
1 tatlı kaşığı Dr. Oetker Sıvı Aroma Verici - Limon

Süslemek için:

2 yemek kaşığı Dr. Oetker Kuvertür
3 yemek kaşığı öğütülmüş Antep fıstığı

preparation

Hazırlanışı

1

Dolgunun hazırlanışı

Bal kabağını iri küpler şeklinde kesin. Geniş bir tencereye alın. Kabağın çeşidine göre ihtiyaç olursa yaklaşık 3-4 yemek kaşığı su ekleyip orta ateşte yumuşayıncaya kadar pişirin. Ocaktan alıp biraz soğutun ve mutfak robotunda püre haline getirin. Tekrar tencereye alıp üzerine toz şeker, kabuk tarçın ve karanfili ekleyin. Suyunu çekinceye kadar kısık ateşte arada karıştırarak pişirin. Ocaktan alıp içindeki kabuk tarçın ve karanfilleri çıkarın. Oda sıcaklığına gelince öğütülmüş cevizi ekleyip karıştırın. Buzdolabına alın ve 30 dakika bekletin.

2 su bardağı sütü bir tencereye alın ve üzerine pastacı kreması poşetini boşaltın. Orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve margarini ekleyip 1 dakika daha karıştırarak pişirmeye devam edin. Ocaktan alın ve arada karıştırarak soğutun. Oda sıcaklığına gelince buzdolabına alın ve 1 saat bekletin.

2

Hamurun hazırlanışı ve pişirme

30x35 cm boyutlarında pişirme kağıdı kesin ve fırın tepsisine serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 180 °C

Turbo pişirme: 170 °C

Un ile hamur kabartma tozunu karıştırıp eleyin. Ayrı bir çırpma kabında yumurta akı ve toz şekeri mikser ile 2 dakika çırpın. Üzerine tereyağı, süt, yumurta sarısı, un karışımı ve limon aromasını ekleyip düşük devirde 1 dakika çırpın. Hamuru kenarlarında 1 cm boşluk kalacak şekilde pişirme kağıdının üzerine yayın ve pişirin.

Pişirme süresi: yaklaşık 12 - 15 Dakika

Fırından çıkarıp pişirme kağıdı ile birlikte tepsiden alıp soğumaya bırakın. Soğuyan keki ters çevirip pişirme kağıdını çıkarın. Dik olarak üç eşit parçaya kesin. Keklerin üzerine mutfak havlusu kapatın.

3

Pastanın hazırlanışı

Hazırladığınız pastacı kremasını çırpma kabına alın ve mikser ile düşük devirde 2 dakika çırpın. Servis tabağına kekin bir parçasını yerleştirin. Üzerine pastacı kremasının yarısını yayın. Üzerine bal kabağının yarısını yayın ve ikinci kat keki yerleştirin. Kalan bal kabağını yayın ve üzerine kalan kremayı yayın. Son kat keki koyun. Buzdolabında en az 2 saat bekletin.

4

Süsleme ve servis

Kuvertürü benmari yöntemi ile eritin. Erittiğiniz kuvertürü pastanın üzerine yayın. Antep fıstığını serpin ve dilimleyerek servis yapın.